Vegan
Rocca Guicciarda Riserva

Årgång:

2019

Rocca Guicciarda Riserva

Italien


159,00 kr

Systembolaget nr:

272301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Rocca Guicciarda Riserva är medelstor, frisk och elegant körsbärsfruktig med en fin ton av rostat kaffe och vanilj från ekfaten, dessutom med en lätt medelhavsörtig kryddighet. Smaken är medelfyllig, elegant fruktig och frisk med en god och välbalanserad struktur, lång och med en lätt rostad nyans av ekfaten.

Produktion

Jäsningen äger rum i ståltankar, var druvsort för sig (Sangiovese 90%, Merlot 10%), vid 24-27 grader med 14-16 dagar lång skalkontakt beroende på druvsort. Vinerna drogs sedan över till 500 liter stora franska ekfat och större botti (stora ekliggare som inte ger någon ekkaraktär) för malolaktisk jäsning och lagring under 21 månader.

Passar till

Chiantivinerna är perfekta till allehanda medelkraftiga och även smakrika rätter av fågel, lamm, nötkött och även vilt, stekt eller grillat, med rödvinssåser eller inte alltför söta tomatbaserade såser. Lägg gärna till ett tillbehör med krämig eller fet textur för att fånga upp och runda av strävheten. Såklart matchar det här vinet också pasta- och risrätter på samma smaktema. Undvik alltför söta eller kryddheta tillbehör. Servera vinet vid 18 grader och gärna i ett glas med medelstor till stor kupa.

LammNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart. Allt började med att familjen Ricasoli övertog Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget. Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner. Ricasolis hållbarhetsarbete står alltid i första rummet och de innehar EQUALITAS hållbarhetscertifiering.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

272301

Volym

750 ml

Varumärke

Ricasoli

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Sangiovese, Merlot & Canaiolo

Lagring

Utmärkt att dricka idag och kan sparas 2-3 år om man så önskar.