EkologiskVeganMindre socker
Sin Complejos
Sin Complejos

Sin Complejos

Spanien


129,00 kr

Systembolaget nr:

7745001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Sin Complejos är härligt maffig med toner av mörka bär, körsbär, plommon, vanilj, kokos, lakrits och en klädsam kryddighet. Smaken är rik med mogna och finkorniga tanniner, generös fruktighet som väl samsas med kryddighet och fatkaraktär. Vinet har för prisklassen en mycket bra smaklängd, samt faktiskt en bra dos med elegans.

Produktion

Druvorna, Tinta de Toro som Tempranillo heter i området odlas ekologiskt och stockarna är 40 år gamla. Druvorna avstjälkas utan att krossas och jäsning genomförs i temperaturer under 26°C.Vinet lagras i fat av fransk och amerikansk ek under 6 månader.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter, där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter. Servera till exempel till ringduvebröst med gräddkokt savojkål och en rödvinsås som fått puttra med färst schalottenlök och mörka plommon.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Sin Complejos betyder utan komplex, fast i detta fall kanske det skall tolkas tillsammans med etiketten att man skall prova och avnjuta vinet utan förutfattade meningar, helt enkelt låta vinet tala för sig själv. Bodegas Gil Luna är en familjeägd vinegendom som ligger i det spanska vinområdet Toro. Familjen har stor erfarenhet av vinodling och tillverkning och en av döttrarna Patrica har tagit mer och mer ansvar för den dagliga driften. Samtliga vingårdar (10 hektar) som tillhör egendomen är ekologiska.

Ursprung

Spanien

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7745001

Volym

750 ml

Varumärke

Vinoterra

Förpackningstyp

Flaska

Region

Spain - Castilla - Castilla

Sockerhalt

1,5 g/liter

Druva

Tinta de Toro

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kommer att utvecklas med lagring ett par år.