Ett elegant svalklimatsvin med inbjudande doft av björnbär, skogshallon, plommon, anisfrön, vitpeppar, kakao, kryddnejlika, mineral och lite jordiga toner. Smaken är ren, fruktig, kryddig och välstrukturerad med tydligt pepprig karaktär av druvan. Fin silkeslen tanninstruktur och en elegant eftersmak med toner av lakrits.
Produktion
Druvorna skördades sent i mars. 66% av druvorna avstjälkas, och 34% pressas i hela klasar, varav 21% genomgår koldioxidjäsning i hela druvor. Druvorna pressas sedan skonsamt, varav en tredjedel i basket press, och musten får sedan spontanjäsa i en kombination av ståltank och öppna kar. 15 dagars maceration. Vinet har lagrats 11 månader i en kombination av 73% franska ekfat, 1-6 år gamla, och resterande del i stora 1000L ekfat. Vinet kan drickas redan nu, men utvecklas också fint med lagring över 5 år eller mer.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till klassiska eleganta kötträtter.