Intensiv, elegant och charmig doft av plommon, körsbär, björnbär, moreller, rosenblad och tobak. Klassisk, smakrik Barolo med inslag av läder och alpina örter. Ett elegant vin med snygga, välintegrerade tanniner och ett långt, härligt avslut.
Produktion
Druvorna kommer från olika små vingårdar runt om i Barolo. Vinstockarna har en ålder mellan 10 och 45 år. Jordmånen är kalkrik lerjord. Druvorna skördades för hand i oktober. De olika vingårdslägena vinifieras och lagras separat. Vinifieringen varierar för att framhäva den särskilda terroiren från varje individuellt vingårdsläge. Druvorna avstjälkas innan de pressas skonsamt och musten jäser sedan med skalkontakt i 3-4 veckor i ståltank. Malolaktisk jäsning sker i ekfat. Vinet har lagrats i ungefär 30 månader i en kombination av stora slavonska ekfat och en mindre del franska barriquer. Efter lagring blendas vinet. Vinet är ofiltrerat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C och passar utmärkt till grytor, viltkött, rött kött, tryffel och starka ostar.