Mindre socker
Wongraven Alleanza Langhe Rosso Black Label, Magnum

Årgång:

2019

Wongraven Alleanza Langhe Rosso Black Label, Magnum


392,00 kr

Systembolaget nr:

5510506

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Wongraven Alleanza Langhe Rosso Black Label har en nyanserad doft med toner av skogsbär, körsbär och lakrits. Medelfyllig och med stort djup, lager av skogsbär, lakrits, jasmin och en liten örtighet. Frisk syra och fina, mogna tanniner. Vinet har en lång, elegant avslutning.

Produktion

Vinet är en omsorgsfull blandning från Barbera och Nebbiolo från olika delar av Langhe och med olika typer av tillverkning och lagring.

Passar till

Sitter som en smäck tillsammans med lite smakrikare anrättningar på rött kött och fågel. Det kan med fördel finnas fett eller krämiga komponenter i tillagning och tillbehör och låt gärna svamp vara en av ingredienserna.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Wongraven Alleanza Langhe Rosso Black Label vinet ser Sigurd Wongraven som en brygga mellan hans ”vanliga” Alleanza Langhe Rosso och en Barolo. Blenden är en klassisk Piemonte till stilen, gjord på barbera och nebbiolo men med större komplexitet och djup. Vinet är producerat av Sigurd Wongraven som utöver att vara en skicklig vinmakare, också är känd som frontfigur i det norska Black Metal-bandet Satyricon. Sigurd deltar aktivt i vinmakningsprocessen och väljer ut de druvor och viner som ska blandas till Alleanza och är i allra högsta grad att anse som vinmakaren/producenten av vinet. Det är Sigurds vision och vilja vi ser resultatet av.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5510506

Volym

0,75 l

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

2 g/liter

Lagring

Det här Vinet är njutbart redan idag, men vinner mycket på att lagras i några år.