Intensiv djup färg. Härliga aromer med toner av söta björnbär, blåbär, plommon och rabarber och de karaktäristiska nyanserna av orientaliska kryddor, svarta teblad, anis, tjära och ceder. Smaken är rik och koncentrerad med inslag av kryddig plommon, krossade örter och lakrits. En fantastisk balans av syra, fruktintensitet och längd skapar en kraftfull smak som avslutas med långa, fina tanniner.
The latest vintage of Yalumba's super cuvée—the 2015 The Caley Cabernet & Shiraz—is a blend of 74% Cabernet Sauvignon from Coonawarra and 26% Shiraz from Barossa (mostly from a Nuriootpa vineyard planted in 1901). Aged in almost 50% new French oak (all Yalumba-coopered), it offers up scents of mint, cassis, cola and plum. On the palate, it's medium to full-bodied, concentrated and streamlined, very much Cabernet in style. It's richly tannic and clearly needs time, possessing a long, dusty finish that features raspberry, cherry and herbal flourishes alongside subtle hints of cedar and vanilla.
Wine Advocate 95+p
Produktion
Vinet har lagrats på nya franska (84%) och amerikanska (16%) hogsheads i 21 månader.
Druvor: 100% shiraz
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av nöt, lamm eller vilt, exempelvis kalvstek rullad i havssalt, rosmarin och vitlök och serverad med rostade rotfrukter.