Fruktig doft med inslag av mynta, björnbär, mörka körsbär, skogsbär, ceder, tobak, choklad, peppar och fat. Smakrik, medelfyllig och elegant med en härlig struktur och bjuder på rika bärtoner medan den långa eftersmaken bärs upp av stadiga tanniner. Ett raffinerat och elegant vin!
Produktion
Alla vingårdslägen vinifierades separat. Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i öppna ståltankar. Utvald jäst tillsattes sedan för att vinet skulle jäsa klart. 10 dagars skalmaceration.
Vinet har lagrats 19 månader i en kombination av franska barriquer och amerikanska och ungerska hogsheads. 25% var nya fat. Vinet kan drickas redan nu men kan under gynnsamma förhållanden lagras 15 år eller längre.
Druvor: cabernet sauvignon 52%, shiraz 48%
Passar till
Serveras vid 16-18°C till eleganta smakrika kötträtter, som exempelvis en långbakad oxfilé med krispig potatis, sotade rödbetor och pepparrot. Passar även till västindisk kryddig auberginecurry med ris.
Kul att veta
Detta vin har producerats sedan 1962 och är Yalumbas prestigeserie som tillverkas efter Samuel Smith’s Blend. The Signature tillägnas varje årgång en person som under sin anställning på Yalumba betytt mycket för företaget och 2010 tillägnades Jane Ferrari.