Julklappstips för dryckesintresserade.

Har du någon i din närhet som är intresserad av dryck och skulle uppskatta en fin flaska med något gott? Då har vi julklapparna för dig - här tipsar vi om några härliga spritdrycker av olika slag och prisklass att ge bort.

Julklappstips sprit 2023

Visst är det lite extra kul att ge bort en upplevelse? Och vad passar då bättre än en upplevelse som innebär njutnig för gom och sinne. Här är tips på klappar som passar både den som vill njuta av något gott i glaset direkt men även till den som gillar att blanda drinkar och cocktails.

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon

Lyxig klapp från världens bästa whiskydestilleri.

En fantastisk lyxig klapp till den dryckesintresserade som passar utmärkt att njuta av i klassiska cocktails såsom Old Fashioned eller Bourbon Sour. Whiskeyn har en nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.

Buffalo Trace

409,00 kr


Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.

Larsen VSOP Sneaker Edition

För den trendige sneakersnörden

Larsen VSOP Sneaker Edition kombinerar gammalt traditionellt hantverk med modern lifestyle design. Den bärnstensfärgade cognacen möter den vita sneakerinspirerade etiketten. Framsidesetiketten har sydda detaljer och loggan är tryckt i guld, därtill finns detaljer av skosnören. En häftig design som tilltalar både konnässörer och sneakerfantaster.

Larsen VSOP Sneaker Edition

654,00 kr


Larsen VSOP Sneaker Edition har en härlig doft av karamelliserad frukt och kryddor, torkade fikon och vanilj. Den har en balanserad fruktig smak med fatkaraktär.

Carlow Counting Days Irish Whiskey

Ett roligt och icke-mossigt whiskeyvarumärke!

Carlow Counting Days Irish Whiskey är en irländsk som passar den som är dryckesintresserad men som inte har blivit en inbiten whiskydrickare än. Det är en lättsam whiskey med en tilltalande och fruktig smak som avnjuts bäst som den är eller i ett highballglas tillsammans med is och Ginger Ale. Dessutom är det en perfekt julklapp som inte kostar skjortan!

Carlow Counting Days Irish Whiskey

291,00 kr


En len och fruktig whiskey som har lagrats i tre år på ekfat som tidigare används till Bourbon. Till denna blend har man adderat whiskey från Carlow som lagrats i fyra år. På så vis har man skapat en len whiskey i en naturligt fruktig stil med inslag av vanilj och kola, från Bourbonfaten.

Braastad XO

En fin cognac med intressant namn för livsnjutaren.

Braastad cognac har anor från 1875 då Médéric Tiffon grundade cognacshuset Tiffon i regionen Grande Cham-pagne i Frankrike. Namnet Braastad kommer från Sverre Braastad som var passionerat intresserad av cognac och hamnade i Cognac. Där gifte han sig med Edith Rousseau, barnbarn till Médéric Tiffon, och 1919 tog Sverre och Edith över driften av företaget och det har varit familjestyrt sedan dess. Idag är det ett av de få äkta cognacshus som existerar. De skördar sina egna druvor, destillerar, lagrar och buteljerar själva.

Braastad XO

421,00 kr


Denna cognac har lagrats upp till 25 år och har en snittålder på strax under 20 år.

Det är en balanserad och smakrik cognac med fatkaraktär, inslag av aprikos, örter, mörk choklad, nötter och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish

Två kärlekar möter varandra.

I ett unikt samarbete lanseras nu Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish där Boulards Calvados har lagrats på fat från O.P. Anderson Distillery i Matfors. Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj.

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish

561,00 kr


Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj.

Don Papa Port Cask

Dyrgrip och komplex raritet till samlingen.

Don Papa Port Cask är ett av de mest exklusiva släppen som gjorts av den filippinska romproducenten Don Papa. Specialutgåvan har legat två år på ex-bourbonfat följt av fem år på ex-portfat. Det är sagt att det är sista gången man gör den här produkten så räkna med att det blir något extra till samlingen.

Don Papa Port Cask

1102,00 kr


Don Papa Port Cask har en doft av lakrits, polerad ek, mörk choklad, saftiga blodapelsiner och mogna röda bär. Den har en smak med stor komplexitet med toner av rostad ek, kanel, arabica-kaffe och kola som är vackert balanserade tillsammans med en fräsch vaniljsötma, lite subtil nyplockad frukt och en hint av farinsocker. Avslutet är långt med inslag av kakao och torkade fikon.

Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre

För finsmakaren.

Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre har en fruktig och elegant doft med inslag av citrus och apelsinskal, äpplen, honung och färska blommor. Mjuk, fräsch och elegant smak med balanserad alkohol och inslag av citrus, fikon, äpplen och viss kryddighet. Lång aromatisk eftersmak.

Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre

629,00 kr


Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre har en fruktig och elegant doft med inslag av citrus och apelsinskal, äpplen, honung och färska blommor. Mjuk, fräsch och elegant smak med balanserad alkohol och inslag av citrus, fikon, äpplen och viss kryddighet. Grappan har en lång och aromatisk eftersmak.

Hernö Old Tom Gin

Gin som alltid går hem.

Hernö Gin är beläget i byn Dala utanför Härnösand och grundaren bakom är master distiller Jon Hillgren. Hernö Old Tom Gin är i grunden en Hernö Gin med en extra tillsatt andel av älgört i destillationen. Efter att man spätt ner spriten till en alkoholhalt av 43% så tillsätts en liten del socker för att göra spriten rundare och för att framhäva smakerna.

Hernö Old Tom Gin

357,00 kr


Hernö Old Tom Gin har en fyllig doft med kryddighet från skog. Följt av friska, oljiga enbär och blommighet. Mjuk textur med en lätt sötma och örtiga toner. Eftersmak av unga och krispiga enbär som följs av blommande tall. Söt blommighet tillsammans med kryddighet från skog och enbär som dröjer sig kvar.

O.P. Anderson Calvados Cask Finish Limited Edition

Till akvavitälskaren.

Detta är en produkt sprungen ur ett samarbete mellan O.P. Anderson och calvadosproducenten Boulard. Tidigare i år släpptes en calvados lagrad på akvavitfat från O.P. Anderson och nu kommer den andra lanseringen i samarbetet som är en O.P. Anderson akvavit lagrad på calvadosfat från Boulard.

O.P. Anderson Calvados Cask Finish Limited Edition

499,00 kr


Denna unika akvavit har en elegant och avrundad kryddighet från kummin, fruktiga toner av äpple samt en subtil smak av lakrits och ek.

Bunnahabhain Mòine

Samlarens nya favorit.

Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sen 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts. Och smaken uppskattas - sedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över.

Bunnahabhain Mòine

429,00 kr


Bunnahabhain Mòine har en påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.