Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Har du någon i din närhet som är intresserad av dryck och skulle uppskatta en fin flaska med något gott? Då har vi julklapparna för dig - här tipsar vi om några härliga spritdrycker av olika slag och prisklass att ge bort.
Visst är det lite extra kul att ge bort en upplevelse? Och vad passar då bättre än en upplevelse som innebär njutning för gom och sinne. Här är tips på klappar som passar både den som vill njuta av något gott i glaset direkt men även till den som gillar att blanda drinkar och cocktails.
Lyxig klapp från världens bästa whiskydestilleri.
En fantastisk lyxig klapp till den dryckesintresserade som passar utmärkt att njuta av i klassiska cocktails såsom Old Fashioned eller Bourbon Sour. Whiskeyn har en nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.
409,00 kr
Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.
Ett roligt och icke-mossigt whiskeyvarumärke!
Carlow Counting Days Irish Whiskey är en irländsk som passar den som är dryckesintresserad men som inte har blivit en inbiten whiskydrickare än. Det är en lättsam whiskey med en tilltalande och fruktig smak som avnjuts bäst som den är eller i ett highballglas tillsammans med is och Ginger Ale. Dessutom är det en perfekt julklapp som inte kostar skjortan!
269,00 kr
291,00 kr
En len och fruktig whiskey som har lagrats i tre år på ekfat som tidigare används till Bourbon. Till denna blend har man adderat whiskey från Carlow som lagrats i fyra år. På så vis har man skapat en len whiskey i en naturligt fruktig stil med inslag av vanilj och kola, från Bourbonfaten.
En fin cognac för livsnjutaren.
Renault grundades av Jean-Antonin Renault 1835 och dess Renault Carte Noire Extra är synonymt med kvalitet bland kännare över hela världen. Under nästan två århundraden har dess särpräglade mörka färg väckt uppmärksamhet och i Sverige kallas den ibland för "Svart Renault".
649,00 kr
Renault Carte Noir Extra har en komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikos, apelsin, nötter, chokladtryffel, örter, vanilj och marsipan.
Den Eau-de-Vie som används kommer från tre områden i Cognac: Grande och Petite Champagne för att ge en mjukare, rundare längre finish, och Fins Bois för kompletterande inslag av frukt, blommor och kryddor. De är alla lagrade upp till 20 år på ekfat.
Två kärlekar möter varandra.
I ett unikt samarbete lanseras nu Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish där Boulards Calvados har lagrats på fat från O.P. Anderson Distillery i Matfors. Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj.
559,00 kr
Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj.
Exotisk rom från familjeägd producent.
Bakom Takamaka står bröderna Bernard och Richard från familjen d’Offay som bott på Seychellerna sedan ögruppen befolkades på 1700-talet. Den viktiga sjöfarten till och från öarna gjorde rom till en del av kulturen hos nybyggarna redan från start. Det var dock först när bröderna d’Offay startade Trois Frères Distillery för Takamaka år 2002 som Seychellerna fick sitt första egna romdestilleri. Under de senaste åren har rommen från paradisöarna vuxit till en global succé.
499,00 kr
En mörk rom med tropisk, fyllig och kraftfull smak med kryddiga inslag från fransk ek och söta toner av vanilj från bourbonfat.
För finsmakaren.
Destilleriet Poli är helt familjeägt och ligger i Schiavon nära Bassano del Grappa i hjärtat av Veneto. Destillationstraditionen startades av Titta Poli som egentligen tillverkade stråhattar men vars sanna passion var grappa. Den grundläggande idén hos familjen Poli är att bara använda helt färska pressrester, att omedelbart destillera råmaterialet och att till fullo behärska och använda den traditionella destillationsanläggningen. Destillerie Poli säger själva att det enda som behövs för att göra bra grappa är färska pressrester och hundra års efarenhet.
649,00 kr
Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre har en fruktig och elegant doft med inslag av citrus och apelsinskal, äpplen, honung och färska blommor. Mjuk, fräsch och elegant smak med balanserad alkohol och inslag av citrus, fikon, äpplen och viss kryddighet. Grappan har en lång och aromatisk eftersmak.
Till akvavitälskaren.
Detta är en produkt sprungen ur ett samarbete mellan O.P. Anderson och calvadosproducenten Boulard. Tidigare i år släpptes en calvados lagrad på akvavitfat från O.P. Anderson och nu kommer den andra lanseringen i samarbetet som är en O.P. Anderson akvavit lagrad på calvadosfat från Boulard.
499,00 kr
Denna unika akvavit har en elegant och avrundad kryddighet från kummin, fruktiga toner av äpple samt en subtil smak av lakrits och ek.
Samlarens nya favorit.
Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sen 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts. Och smaken uppskattas - sedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över.
439,00 kr
Bunnahabhain Mòine har en påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Bartendern Tina Shine tipsar om hur du enkelt ger drycker en julig touch.
Läs mer »Här listar vi 20 goda och juliga drinkar att servera under årets mysigaste högtid.
Läs mer »Äggtoddy - en krämig och högaktuell klassiker varje jul! Vi fördjupar oss i äggtoddyns historia och tittar på hur George Washington blandade sin eggnog.
Läs mer »