Upptäck en förtrollande crémant från Bordeaux

När det kommer till mousserande viner är Champagne kanske den mest kända regionen. Men det finns också andra pärlor att upptäcka, och en av dem är Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut.

Fleur de Vignoble Crémant.

Detta läckra bubbel från Bordeaux bjuder på en härlig smakupplevelse och är ett utsökt alternativ till Champagne. Låt oss ta en närmare titt på vad som gör detta vin så speciellt och varför det är värt att upptäcka.

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut är ett mousserande vin som framställs i Bordeaux, en region som traditionellt är känd för sina röda viner. Crémant är en term som används för att beskriva mousserande viner som framställs utanför Champagne men som följer samma tillverkningsmetod. Detta innebär att crémantvinerna erbjuder en hög kvalitet till ett mycket mer överkomligt pris än Champagne.

Balanserad och festlig crémant

Smakprofilen hos Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut är förfinad. Detta vin är tillverkat av en blandning av de traditionella Bordeaux-druvorna merlot (80%) och sémillon (20%). Resultatet är en balanserad och frisk smak med toner av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Vinet har också en fin och långvarig mousse som ger en festlig känsla vid varje sipp.

Något som också talar för denna crémant är dess mångsidighet. Det fungerar perfekt som aperitif för att inleda en middag eller fira en speciell händelse. Dess friska syra och eleganta bubblor fungerar också väl som följeslagare till en rad rätter, däribland skaldjur, fisk, kyckling och mildare ostar. Det är ett vin som kan glädja såväl nybörjare som erfarna vinfantaster.

Prisvärda bubblor för vardag och fest

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut erbjuder inte bara en enastående smakupplevelse utan är också mycket prisvärt – ett utmärkt alternativ för dig som vill prova på ett bubbel av hög kvalitet utan att påfresta sin budget. Dess elegans och kvalitet gör det också till ett utmärkt gå bort-vin eller till andra festliga tillfällen.

Vi kan sammanfatta det med att Fleur de Vignoble verkligen är en pärla som förtjänar att upptäckas av fler. Med subtila smaker, festliga bubblor och prisvärdhet blir det till ett utmärkt val för så många tillfällen – oavsett vad du vill fira.

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

120,00 kr


Både smak och doft i Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.