Nu finns den blomstrande Proseccon Fior Amore i Sverige.

Mitt i den kallaste vintern kommer nu ett bubbel som ger hopp om vår och värme. Fior Amore Prosecco Organic finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Fior Amore Prosecco organic.

Prosecco har de senaste åren blivit världens mest populära mousserande vin. Det italienska bubblet har även fångat svenskarnas hjärtan och åker fram vid alla sorters festliga tillfällen. Nu lanseras Fior Amore Prosecco Organic - en ekologisk prosecco.

Man kan säga att det är en kärleksförklaring till blomster, då Fior Amore betyder just "kärleken till blomman". Den vackra etiketten förstärker budskapet, men kopplar även till både drycken och dess ursprung, Venetien i Italien.

Som all prosecco är drycken gjord med druvan glera, en grön druva som här växer högt beläget i vinregionen Venetos sluttningar. Druvorna i Fior Amore kommer enbart från gårdar som inte använder bekämpningsmedel. Vinet får sedan sin kolsyra genom en andra jäsning på trycktank, med den så kallade charmantmetoden eller tankmetoden.

Fior Amore Prosecco Organic, flaska.
Fior Amore Prosecco Organic - perfekt för festen.

Prosecco med smak av frukt och blommor

I både smak och doft dominerar de fruktiga tonerna från gröna päron eller granny smith-äpplen, men även toner av persika och honungsmelon som samsas med friska citrusnoter. I eftersmaken kommer aromer som drar tankarna till vita blommor, vilket också binder ihop med namnet och den drömlika designen.

Etiketten pryds av snirkliga blommor och växter med detaljer i relief - perfekt vid det festliga tillfället då flaskan är som en dekoration i sig! Du kan med fördel servera Fior Amore som fördrink eller till en lättare charkbricka, men den gör sig lika bra till både fisk och skaldjursrätter.

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

109,00 kr


Både doft och smak i FiorAmore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet.

- Det här är den perfekta flaskan att ge bort till någon man tycker extra mycket om då både insida och utsida förmedlar kärlek. Man får både bubblor och blommor i en och samma present. Den är dessutom perfekt att använda som inredningsdetalj efter att den tömts vilket känns helt rätt då återvinning är väldigt hett, säger Monia Jensen, New Business Manager på Anora.