Pierre Olivier - nu även som halvflaska.

Nu finns Pierre Oliviers trevliga Blanc de Blancs Prestige Brut även som demi dvs. 375 ml eller halvflaska. En storlek som är perfekt för det lilla hushållet.

Pierre Olivier Blanc de Blancs halvflaska

Visste du att champagneflaskor finns i så många som 15 olika storlekar? Du kan hitta allt från picolo som rymmer 187,5 ml upp till melchizedek  som rymmer hela 30.000 ml. Nu finns Pierre Oliviers trevliga Blanc de Blancs Prestige Brut som demi (375 ml) eller halvflaska i Systembolagets beställningssortiment till ett mycket bra pris!

Vi älskar halvflaskan

Storleken är perfekt för två personer när du vill njuta av lite bubbel men kanske inte planerat att dricka mousserande vin genom hela måltiden. En halvflaska räcker till 3-4 glas. 

Att äta till

Till detta mousserande vin rekommenderar vi lättare rätter med fisk eller skaldjur. Vinet är också fantastiskt som aperitif.

Om produktionen

Pierre Olivier Blanc de Blancs tillverkas i Frankrike av utvalda ekologiskt odlade gröna druvor. Efter en nogrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank.

Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.