Prissänkt

logo
Celebrandum Reserva Sec

Årgång:

NV

Celebrandum Reserva Sec


89,00 kr

105,00 kr

Systembolaget nr:

757401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ljust gul färg med gröna inslag. Fruktig doft med inslag av citrus, gröna äpplen, örter och rostat bröd. Torr, frisk och fruktig smak med liten angenäm ton av solmogen persika och med eleganta bubblor, inslag av citrus, vita blommor, mineral och brioche.

Produktion

Vinet är framställt enligt den traditionella metoden vilket innebär att vinet har genomgått en andra jäsning på flaska för att få sina bubblor. Därefter lagrades vinet på sin jästfällning i minst 15 månader.

Passar till

Utmärkt som aperitif och sällskapsdryck. Passar även perfekt till plockmat, charkuterier, sallad eller till fisk och skaldjur.

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

Namnet Celebrandum är väl valt, för det är det latinska ordet för något som är värt att fira! Cava tillverkas precis som Champagne med en andra jäsning på flaska som skapar de härliga bubblorna. Men den skiljer sig på två punkter från den franska förebilden - dels görs Cava av helt andra druvor, dels är priset betydligt skonsammare för plånboken. Distriktet Penedès i Katalonien är centrum för produktionen av Cava. Här ligger också byn Arboç där historien om Cavan Celebrandum tar sin början år 1919.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

757401

Volym

0,75 l

Varumärke

Castell D'or

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Cava - Cava

Sockerhalt

18 g/liter

Druva

Parellada, Macabeo, Xarel·lo