Ljust gul färg. Ett elegant och fruktigt mousserande vin. Intensiv och frisk doft av citrus, grapefrukt, päron, gula äpplen och brioche. Strukturerad syra. Smak av både citrus, päron, nektarin och persika. Härlig mognad och fina bubblor.
Produktion
Producenten arbetar efter Rudolf Steiners lära om biodynamisk odling, och allt arbete i vingården och i vineriet är ekologiskt. Druvorna kommer från vingårdar i Rorschwihr och Orschwiller där jordmånen är kalk, sand, lera och granit. Druvorna plockas för hand. Vinet är gjort enligt den traditionella Champagnemetoden med en andra jäsning i flaskan. Basvinet lagras på ståltank för att låta den friska aromatiska frukten dominera i vinet. Vinet lagrades minst 12 månader på sin jästfällningen innan degorgering.
Passar till
Som aperitif eller till friska rätter med fisk, skaldjur eller vilt.
Kul att veta
Domaine Fernand Engel strävar efter att störa jorden så lite som möjligt och använda ett jordbruk som gör att faunan återväxer och blomstrar. Få vingårdar är så medvetna och arbetar så hårt för en bättre miljö.