Ett spanskt mousserande vin med en medelstor doft och inslag av päron och citrus, samt en lätt fläkt av blommor. Smaken är torr och fruktig, och citrusen och pärontonerna återkommer på tungan. Fina bubblor lämnar ett uppfriskande avslut i munnen.
Produktion
Tillverkas enligt charmantmetoden, eller tankjäsningsmetoden, vilket innebär att man tillsätter jäst och socker i sluten trycktank vilket ger ett torrt vitt vin. Kolsyran skapas sedan under den andra jäsningen, vilket gör det till ett mousserande vin.
Passar till
Passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter eller till en ostbricka med nötter.
Kul att veta
Säljs i en lättviktsflaska som väger enbart 570 gram, jämfört med traditionella glasflaskor som väger 720 gram. Det innebär både att det blir lättare att bära hem och att transporterna blir lättare – vilket ger ett lägre klimatavtryck.