Ekologisk
FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry


109,00 kr

Systembolaget nr:

5940401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Fior Amore Organic Prosecco har en inbjudande doft av gröna päron, Granny Smith-äpplen, persika och honungsmelon. Vinet är fräsch med trevliga inslag av päron, äpplen, persika honungsmelon och ett stråk av blommor och citruszest.

Produktion

Detta ekologiska vin görs på druvan Glera från de vackra landskapet med böljande kullar i Venetien. Vinet får sin kolsyra genom en andra jäsning i trycktank vilket är en metod som kallas tankmetoden eller charmatmetoden

Passar till

Servera den som fördrink tillsammans med den italienska charkbrickan eller genom hela middagen förslagsvis till fisk och skaldjursrätter.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

Fior Amore, som på svenska betyder kärleken till blomman, har en vacker och inbjudande utsida med snirklade detaljer i relief och etiketten är prydd med olikfärgade blommor. Flaskan andas fest och är således en given accessoar på det dukade bordet Fior Amore är en ekologisk nyhet på proseccohimlen. Det är ett bubblande vitt vin gjort på den inhemska gröna druvsorten glera från vingårdar belägna på böljande kullar från vinregionen Veneto beläget i norra Italien. På senare år har prosecco seglat upp i popularitet och blivit världens mest druckna mousserande vin. Varje år produceras mer än 500 miljoner liter av dessa bubblor.


Betyg 4 (av 5 möjliga)

Ekologisk prosecco med vitblommig doft, ett stänk rökighet, citrus och stenfruktiga toner där päron och persika är särskilt framträdande. Smaken visar upp en försiktig rondör som smeker gommen tillsammans med ungdomligt krämiga bubblor, stramt stenfruktiga inslag kikar fram och så finner vi en limezestig känsla som följer med till avslutet och skänker proseccon en torr aptitretande finish. En prosecco för dig som gillar den lite torrare.

- Boxtoppen, december 2022


4 PLUS

Flörtig och inbjudande prosecco med eko stämpel som du behöver beställa. Här vankas sköna toner av fläder, gula och gröna päron och krämiga bubblor.

- Aftonbladet - Veckans vintips med Fredrik Schelin, 20 januari 2023

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

5940401

Volym

0,75 l

Varumärke

FiorAmore

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Veneto - Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene

Sockerhalt

13 g/liter

Druva

Glera

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, vinner inte på lagring, men kan sparas något år om man så önskar.