Mindre socker
Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut


189,00 kr

Systembolaget nr:

7743001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut är medelstor med insmickrande inslag av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex.

Produktion

Efter en noggrann selektering blandas basvinet av druvorna Chardonnay, Pinot Blanc och Pinot Noir en tredjedel av var sort. Den andra jäsningen genomförs i flaskan och vinet får vila med sin jästfällning hela 24 månader.

Passar till

Som aperitif eller sällskapsdryck, men glöm inte bort att använda vinet även vid det dukade bordet. Utmärkt följeslagare till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller i tillbehören. Varför inte servera en carpaccio på pilgrimsmussla med havssalt och pressad lime.

Label: SkaldjurFiskPastaLabel: Ost

Kul att veta

Crémant är i Frankrike en beteckning för mousserande viner framställt enligt den traditionella metoden, det vill säga den andra jäsningen på flaskan. Det finns idag följande Crémantviner i Frankrike, Crèmant d´Alsace, Crémant de Bourgogne, Crémant de Die och från följande områden, Bordeaux, Jura, Savoie, Limoux, och Loire. Det vill säga 8 olika områden. De största är utan tvekan de från Alsace och Bourgogne. Områdena har med få undantag likvärdiga regler vad det gäller skörd, tillverkning och lagring på jästfällningen. De som skiljer mest är tillåtna druvsorter.Familjeföretaget som grundades redan 1836, leds idag av sjätte generation genom George Lorentz. Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim i Alsace, som är känt för sina kvalitetsviner. 2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet.


89 poäng (++)

Ett torrt, friskt mousserande vin med syrlig frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, lime, sälta, våt sten, krita och mineraler

- Dina Viner, december 2022


Nr 1 -Guldmedalj - flaska mousserande viner

Stiligt mousserande från Alsace på lika delar chardonnay, pinot blanc och pinot noir. Här serveras vi friska och livliga smaker av gröna och röda äpplen, persika, nektarin och en ihållande rökig eftersmak. Till en pizza med löjrom kanske?

- Din Vinguide/Topplistor, februari 2023

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

7743001

Volym

750 ml

Varumärke

G. Lorentz

Förslutning

Agglomeratkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

7,22 g/liter

Druva

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag och klarar lagring under något år.