Doften i Ruby Rosé prosecco är ung, fräsch och bärig med toner av smultron och persika. Smaken är torr och frisk med toner av röda bär, persika och med en krispig syra.
Produktion
Ruby Prosecco rosé Organic Extra Dry är en blandning av 85% Glera och 15% Pinot Nero, eller Pinot Noir som den också kallas. Kolsyran bildas under den andra jäsningen på tank, enligt Charmat-metoden, också kallad Martinotti-metoden.
Vinet ligger sedan 60 dagar på jästfällningen för att utveckla maximalt med arom.Beteckningen Extra Dry innebär att vinet kan ha en sockerhalt på 12-17 gram per liter. Ruby Prosecco rosé har 12 gram per liter. Det här vinet är ekologiskt odlat och framställt. Inga animaliska produkter används i framställningen, och vi kan därför märka det som "veganvänligt".
Passar till
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till rätter av ljust kött eller sallad.
Kul att veta
Vinet är framtaget i samarbete med Laila Bagge.