I glaset ett nyanserat och fylligt vin med smak av mörka körsbär, plommon och kryddiga toner samt generösa fattoner med inslag av mörk choklad och tobak.
Produktion
Vinet görs av handskördad tempranillo från 50-åriga rankor. Vid ankomst till vineriet kyls druvorna till en temperatur av tre grader celsius och får sedan vila i 24 timmar innan manuell sortering och avstjälkning utan att krossa druvorna. Därefter flyttas de med hjälp av gravitation genom vineriet och fick kallmacerera med skalet under fem dagar. Därefter jästes vinet vid 28 grader celsius. Malolaktisk jäsning och lagring i nya franska ekfat och betongägg där vinet sedan vilar i 14 månader innan buteljering på flaska.
Passar till
Serveras till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.
Kul att veta
Vinet har tagit sitt namn från det spanska ordet för det Gyllene snittet, El numero Aureo. Gyllene snittet var känd redan av Pythagoras och de gamla grekerna och fick ett uppsving under renässansen. Där sågs det som en norm för harmoni i mått odch proportioner vad gäller bland annat måleri och arkitektur.