Belcolle Barolo Monvigliero har en medelstor doft med inslag av mörka körsbär, sandelträ, läder, choklad, rosor, lakrits och skogsbacke. Smaken är rik med stadiga tanniner och en bra smaklängd där vi finner inslag av mörka körsbär, nötter, fat, rosor och lakrits.
Produktion
Druvorna kommer från Belcolles vingårdar i den finaste av barolokommunen Verduno och efter jäsningen lagras vinet under tre år i fat av fransk ek.
Passar till
Till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte en helstekt ryggbiff med mustig barolosås och tryffeldoftande potatisgratäng.
Kul att veta
Bosio Family Estates består idag av tre delar. La Cantina Boso, Luca Bosio Vineyards och det senaste tillskottet Bellcole. Genom dessa tre företag täcker man upp de flesta av Piemontes ursprungsbeteckningar. Det hela började med La Cantina Bosio som grundades av Egidio och Angela Bosio 1967 i kommunen Santo Stefano Belbo som ligger i hjärtat av Langhe. Idag har man totalt 200 hektar med egna vingårdar från flera delar av Piemonte med man köper även druvor som motsvarar ytterligare 400 hektar. I portföljen finns ett brett spektra av Piemontes välkända viner. Inte bara röda, vita och mousserande viner utan även läskande Moscatoviner som smaksätts med frukt. Idag drivs familjeföretaget av Valter och Rosella Bosio tillsammans med sonen Luca.Under 2015 inlemmades den välkända egendomen Belcolle som är belägen i kommunen Verduno som ligger i norra delen av vinområdet Barolo. Företaget grundades för 68 år sedan av bröderna Franco och Carlo Pontiglione och Guiseppe Priola och genom detta förvärv har Bosio Family Estates fått ytterligare ett brett utbud av välgjorda Piemonteviner. Belcolle är mest kända för sina Baroloviner, men har även ett flertal vita och röda viner, Moscato d´Asti samt bukett av olika sorters Grappa.