Château Ducluzeau 2016 är ett vin av enastående kvalitet med en mörk rubinröd färg och en mycket fruktig doft av färska röda bär. Vinet är charmigt och subtilt på gommen. Årgången 2016 karakteriseras av en utmanande väderlek som till sist resulterade i en optimal skörd. Blandningen av Merlot Noir, Cabernet-Sauvignon och Petit Verdot ger detta vin en komplex smak.
Passar till
Servera det vid en temperatur mellan 16°C och 18°C och dekantera det en timme innan servering för att låta dess smaker utvecklas. Château Ducluzeau 2016 är ett utmärkt val för vinälskare som uppskattar enastående kvalitet och komplexa smaker. Vinet rekommenderas till rätter på rött kött, pastarätter med tomatbaserade såser samt till dessertostar.
Kul att veta
Under detta prövande år upplevde vi först en fuktig vår med konstant luftfuktighet och temperaturer som var betydligt lägre än genomsnittet. Vi började skörda den 1 oktober och avslutade den 11 oktober.