Vinet bjuder på smaker av skogsbär, plommon och röda körsbär samt örter och ett kryddigt drag. Josigt med struktur.
Produktion
60% av druvorna lämnades som hela klasar och 40 procent avstjälkades. En del av druvorna började jäsningen utan att krossas, vilket tillsammans med varsam hantering av skalmassan ledde till en mjuk extraktion av färg och tanniner. Alkoholjäsingen inleddes med anbart den naturligt förekommande jästen. Jäsning och påföljande maceration varade i fyra veckor, med manuell nedtryckning av skalmassan en gång per dag. Vinet fördes sedan över på ek och betong för ytterligare lagring i ett år.
Passar till
Grillad kyckling med primörer.
Kul att veta
David & Nadia Sadie lanserade sitt första vin 2010 och deras eftertänksamma och varsamma förhållningssätt till både vingårdsarbetet och vinmakandet har etablerat dem som två av de starkast lysande stjärnorna i vad som ibland kommit att kallas för ”the Swartland Revolution”. Även om de i Sverige är mest kända för sin eleganta tolkning av pinotage ligger deras fokus i vingårdarna främst på druvsorterna chenin blanc och grenache.