Ett fylligt, elegant och nyanserat vin med silkiga tanniner och toner av torkad frukt, läder, plommon, körsbär, torkade tomater, tobak och ekfat. Lång eftersmak.
Produktion
Druvorna Agiorgitiko skördades mellan 15/9-25/9 2023. 8 dagars skalmaceration med regelbunden punchdown följt av jäsning vid 23C i ståltankar. Lagrats 12 månader i ekfat
Passar till
Passar till smakrika rätter av lamm, nöt och fläsk, gyros, moussaka, grillad svamp och grönsaker, gärna traditionella Spanakopita, smördegsknyten med spenat och fetaost.
Kul att veta
Vinmakare är sedan 2016 Vassilis Lafazanis, tredje generationen i familjen att arbeta som vinmakare och vitikulturist. Vingårdar belägna på 250- 400 m ö h i Kleonis, Nemea ger ett svalare klimat vilket resulterar i fin aromatik och friskhet i vinet.