Prissänkt

logo
Hållbart valMindre sockerKlimatsmart
Lenz Moser Zweigelt Eleganz

Årgång:

2022

Lenz Moser Zweigelt Eleganz

Österrike


89,00 kr

99,00 kr

Systembolaget nr:

543901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet bjuder på en doft av mogna körsbär, röda bär och en lätt kryddighet. Smaken är komplex och elegant med en fruktig ton av mörka körsbär, plommon, röda bär och kryddor med ett långt och fint avslut.

Produktion

Druvorna avstjälkas innan musten får macerera tillsammans med skalen. Jäsning sker i temperatur kontrollerande stråltankar för att bevara druvtypiciteten och maximerade frukttoner.

Passar till

Vinet är en utmärkt matchning till smakrika rätter som grillad kyckling, kryddiga korvar och smöriga pastarätter. Vinet kompletterar också väl smaker från det asiatiska köket, särskilt rätter med en touch av kryddighet och umami. För dem som föredrar vegetariska alternativ, är detta vin en harmonisk följeslagare till grönsaksbaserade rätter, svampar och smakrika ostar.

NötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Familjeföretaget Lenz Moser ligger i Rohrendorf cirka 70 kilometer nordväst om Wien. Egendomen grundades redan 1849 och man har idag 50 hektar vingårdar kring vineriet samt 24 hektar i Leithaberg. Man köper även druvor från utvalda odlare. Professor Lenz Moser III.(1905 – 1987) uppfann metoden att binda upp vinrankorna högt över marken för att skydda dem mot markfrost. Metoden används än idag flitigt i Österrike.


DryckesListan.se

Svalt och saftigt på Österrikes druva Zweigelt - som förövrigt kom till genom en korsning mellan Blaufränkisch och st laurent. Hur smakar den då? Röd syrlig frukt, svarta oliver, viol och en och annan örtkvist. Gott!

- DryckesListan.se


Vin&Bar - Favoriter - 4 stjärnor/utmärkt

Fruktig och kryddig österrikisk charmör, laddad med vilda skogsbär, mosade blåbär, cassis, lakritsrot, livfulla tanniner och rejält med spänstiga syror. Det hela smakar och doftar höst och det smakar riktigt gott.

- Vin&Bar, Nr 5 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

543901

Volym

0,75 l

Varumärke

Weinkellerei Lenz Moser AG

Förslutning

Skruvkork i metall

Druva

Zweigelt

Lagring

Det rekommenderas att dricka detta vin inom de första 3-5 åren från dess årgång för att uppleva dess ungdomliga smaker på bästa sätt.