Vinet bjuder på en doft av mogna körsbär, röda bär och en lätt kryddighet. Smaken är komplex och elegant med en fruktig ton av mörka körsbär, plommon, röda bär och kryddor med ett långt och fint avslut.
Produktion
Druvorna avstjälkas innan musten får macerera tillsammans med skalen. Jäsning sker i temperatur kontrollerande stråltankar för att bevara druvtypiciteten och maximerade frukttoner.
Passar till
Vinet är en utmärkt matchning till smakrika rätter som grillad kyckling, kryddiga korvar och smöriga pastarätter. Vinet kompletterar också väl smaker från det asiatiska köket, särskilt rätter med en touch av kryddighet och umami. För dem som föredrar vegetariska alternativ, är detta vin en harmonisk följeslagare till grönsaksbaserade rätter, svampar och smakrika ostar.
Kul att veta
Familjeföretaget Lenz Moser ligger i Rohrendorf cirka 70 kilometer nordväst om Wien. Egendomen grundades redan 1849 och man har idag 50 hektar vingårdar kring vineriet samt 24 hektar i Leithaberg. Man köper även druvor från utvalda odlare. Professor Lenz Moser III.(1905 – 1987) uppfann metoden att binda upp vinrankorna högt över marken för att skydda dem mot markfrost. Metoden används än idag flitigt i Österrike.