Mindre socker
Luigi di Grasso Barolo

Årgång:

2017

Luigi di Grasso Barolo

Italien


279,00 kr

Systembolaget nr:

5307601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Luigi di Grasso Barolo har en nyanserad doft där man upptäcker fina nyanser av torkade körsbär, rosor och röd nejlika, nyasfalterad sommarväg, lakrits, höstlöv, svampskog, cederträ, och högklassig balsamicovinäger. Smaken är intensiv med stadiga tanniner och bra smaklängd. Här finner vi en kraftfull och nyanserat smak med inslag av torkade frukter, rosor, höstlöv, balsamico, sötlakrits, fat och kryddor.

Produktion

Luigi di Grasso Langhe Barolo är framtaget tillsammans med en kvalitetsinriktad producent i regionen. De utvalda nebbiolo druvorna jäser i rostfria ståltankar för att sedan lagras i fat av fransk och slavonisk ek under 24 månader. Sedan lagras flaskorna i minst 14 månader innan lansering.

Passar till

Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftiga anrättningar av rött kött, fågel eller vegetariskt. Man bör alltid beakta strävheten som man gärna möter med lite syra, sälta och feta komponenter i maten. Varför inte servera renfilé med rödvinsreduktion, mandelpotatispuré och smörstekta gula kantareller.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Luigi di Grasso är ett varumärke som är framtaget av Anora. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanserades en Barbera och Nebbiolo och nu är det dags för Nebbiolo druvans mest kända adress; Barolo. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte.


15 poäng (=)Ganska ung, lite rustik doft av katrinplommon, asfalt, lövhög och ett stänk balsamico. Ganska fyllig smak med bra frukt, frisk syra och tydliga tanniner i en knappt medelfyllig kropp.

- Munskänkarna, Vintesten - februari 2022

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5307601

Volym

0,75 l

Varumärke

Luigi Di Grasso

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Veneto - Delle Venezie

Druva

Nebbiolo

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras några år om man så önskar.