Mindre socker
Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

Årgång:

2020

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

Italien


149,00 kr

Systembolaget nr:

5307301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo har en nyanserad doft med inslag av körsbär, hallon, salmbär, torkade örter, kryddnejlika, lakrits och en fläkt av rosor och regnvåt asfalt. Smaken är stram men tanninerna är mogna och mjuka samt balanseras upp fint av fruktighet och smakintensitet. Eftersmaken har en angenäm längd och man finner toner av både syrliga körsbär, hallon, örter samt ett stråk av nougat och lakrits.

Produktion

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo är framtaget tillsammans med en kvalitetsinriktad producent i regionen. De utvalda nebbiolo druvorna jäser i rostfria ståltankar för att sedan lagras i ekfat under 3 månader.

Passar till

Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftiga anrättningar av rött kött, fågel eller vegetariskt. Man bör alltid beakta strävheten som man gärna möter med lite syra, sälta och feta komponenter i maten. Varför inte servera lammytterfilé med grillad polenta, rödvinssky och karljohanssvamp.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Luigi di Grasso är ett varumärke som är framtaget av Anora. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanseras en Barbera och Nebbiolo och senare i höst anländer en Luigi di Grasso Barolo. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte.


GULD, 92 Poäng (100 möjliga)

- Gilbert & Gaillard International Challenge 2022


13 poäng (=)

Lätt bränd doft av mörka, torkade plommon och tjära med ett stänk violpastiller. Medelfyllig, balanserad smak med ung frukt, integrerad fruktsyra och ovanligt runda tanniner.

- Munskänken med Vinjournalen, oktober 2021

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

5307301

Volym

0,75 l

Varumärke

Luigi Di Grasso

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Veneto - Delle Venezie

Druva

Nebbiolo

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.