Att rankorna växer i ”vita” granitjordar med mindre järn och mer kritaktig karaktär gör att vinet får toner av röda bär istället för mörka och en elegant subtilitet. Karaktären är närmast pinot noir-lik, med en fräsch och lekfull syra, kryddiga och florala toner, eleganta, silkiga tanniner, en djup komplexitet och avslutas med toner av mineral, likt våta varma stenar, som sitter i länge.
Produktion
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan kallmacerera i sex dagar följt av två veckors jäsning på betongtankar. 60% av druvorna fick jäsa med hela klasar och endast vildjäst används. Efter jäsningen fick vinet macerera i ytterligare 10 dagar innan det lagrades 12 månader på betongtankar och äldre stora franska ekfat (foudres), för att framhäva den livliga frukten och känslan av växtplats.
Passar till
Servera vid ca 16°C till en vitlöksspäckad lammstek med ugnsrostade tomater.
Kul att veta
Arbetet i vingården sker enligt ekologiska principer. Hammaren på etiketten syftar till Pedros bakgrund som geolog och visar att vinet i flaskan är en produkt av och en hyllning till den terroir från vilken den är producerad.