Fruktig doft av björnbär, blåbär, körsbär, kryddor och svarta oliver. Härlig struktur och fyllighet och bra balans mellan kraft och syra och silkesmjuka tanniner och en liten rökighet.
Produktion
Vinrankorna växer på branta sluttningar i terrasser på 250-350 meters höjd. Vinstockarna är 50 år gamla eller äldre. Jordmånen är lera och kalksten. Druvorna (syrah 80%, grenache 20%) avstjälkas innan de pressas. 3 till 4 veckors maceration med traditionell överpumpning. Vinet har lagrats 12-15 månader i ekfat varav 40% är nya fat och resterande del är 2 eller 3 år gamla. Vinet buteljeras på slottet.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till grillat kött, vilt, maträtter med tryffel och hårda ostar. Passar även utmärkt till moussaka eller ankconfit. Dekantera gärna vinet före servering, framförallt om det dricks ungt.