Prissänkt

logo
EkologiskKlimatsmart
Stugröd

Årgång:

2022

Stugröd

Italien


169,00 kr

199,00 kr

Systembolaget nr:

5305908

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Stugröd är ett smakrikt ekologiskt italienskt vin, gjort på de samspelande klassiska, ursprungstypiska druvorna Montepulciano, Nero di Troia, Sangiovese, Trebbiano Toscano och Primitivo. Det kan knappast bli mer italienskt än så, samtidigt ett perfekt möte med svenska traditioner. Var och en av druvsorterna har sina egna identifierbara egenskaper av vilka vinmakaren skapar stilen och personligheten hos de färdiga vinerna. För att säkerställa att bara de bästa druvorna kommer till vingården, skördar man för hand under de svala morgontimmarna. Innan dess har beskärning, bevattning och vid behov, borttagning av överflödiga druvklasar under tillväxtprocessen bidragit till en kontrollerad mognad. Rakt igenom ekologiskt gör Stugröd till ett bra val på många sätt. Helt enkelt det godaste av Italien som samtidigt gynnar biologisk mångfald. Ett medelfylligt vin med inbjudande elegans och inslag av svarta körsbär och torkade blommor. Mjuka tanniner möter djup och koncentration med en uppfriskande avslutning. Som gjort för de bästa svenska stunderna!

Produktion

För att säkerställa att bara de bästa druvorna kommer till vingården, skördar man för hand under de svala morgontimmarna. Innan dess har beskärning, bevattning och vid behov, borttagning av överflödiga druvklasar under tillväxtprocessen bidragit till en kontrollerad mognad.

Passar till

När det gäller matkombinationer är svensk husmanskost såsom köttbullar med gräddsås och lingon, wallenbergare eller kåldolmar utomordentliga sällskap. Stugröd är även ett perfekt val till sommarens grillkvällar med nära och kära.

LammFiskNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Vinet är gjort av utvalda ekologiska druvor och har inbjudande smaker av röda bär, mörk choklad, en fläkt av kanel och inslag av tobak. Då det är mjukt och utan märkbar strävhet passar det utmärkt att dricka rakt upp och ned som det är, säger vinmakare Donato Antonio Giuliani.


GULD

Very clean ruby-red colour. An intense, clean nose with aromas of small red fruits. Pleasantly supple on the palate, well-balanced with just the right fruity tones. A convivial wine for a barbecue with friends.

- Gilbert & Gaillard International Challenge, maj 2023


Brons

Saftigt, lättsamt, bärigt och piggt. Ekologiska Stugröd från Italien är precis vad den heter - ett vin för stugan, semestern och sommaren.

- Dryckeslistan, juni 2022


3 PLUS

Ett mjukt inbjudande och lättsippat rödvin. Här bjuds du på söta körsbär, solvarma plommon och en kvist gröna örter. Perfekt till lättare sommarmat vid stugknutens veranda.

- Aftonbladet, juli 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5305908

Volym

3 l

Varumärke

Stugröd

Förslutning

Plastpropp

Region

Italy - Italy - Italy

Sockerhalt

10 g/liter

Druva

Sangiovese, Trebbiano Toscano, Primitivo, Montepulciano, Nero di Troia