Att välja dryck till ostron | folk o folk

Att välja dryck till ostron

Det finns en rad olika klassiska drycker till ostron, från whisky till Champagne. Men är alla så bra kombinationer egentligen? 

Vår dryckesexpert Mats Clësson har tagit hjälp av några "goa gubbar" från Göteborg för att utröna vad som passar bäst.

Domaine de Terres Blanches Sancerre
Art.Nr: 71020 — 199,00 kr
Vitt vin

Domaine de Terres Blanches Sancerre

Systembolagsnummer: 71020

Den vinnande kombinationen i Mats ostronprovning! En torr och frisk Sancerre med ren och fräsch fruktighet med inslag av krusbär, fläder, citron och en elegant mineralitet i eftersmaken.

 

 

 

Domaine des Malandes Chablis, 750ml
Art.Nr: 72861 — 175,00 kr
Vitt vin

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

Systembolagsnummer: 72861

Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Vinet är torrt med hög syra och en frukt som kommer en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.

 

 

 

Laurent-Perrier Brut, 750ml
Art.Nr: 71423 — 399,00 kr
Mousserande vin

Laurent-Perrier Brut, 750ml

Systembolagsnummer: 71423

Chardonnay är den dominerande druvan i detta vin (50%). Över 200 viner från mer än 55 olika crus ligger till grund för denna blend. Fruktig, lätt rostad doft med inslag av bröd, äpplen och citrus. Torr, frisk, lätt brödig smak med inslag av gröna äpplen och citrus. Elegant avslutning.

 

 

 

Rock Oyster
Art.Nr: 85067 — 501,00 kr
Whisky

Rock Oyster

Systembolagsnummer: 85067

En väldigt maritim whisky, gjord på en blandning av whiskysorter från Island of Jura, Islay, Arran och Orkney. Doften har inslag av söt torvrök och havssalt. Smaken är rökig med toner av söt honung, peppar och viss sälta. Eftersmaken är väldigt maritim och här känns även rökigheten, honungen och sältan.

Kategori

Maffig milkshakedrink med blåbär, rom och mums mums.

En blandning av drink och milkshake med choklad, blåbär, glass och annat gott.

Så väljer du vin till pizza.

Pizzor brukar vara ganska feta och salta. Därför bör du välja ett vin som är syrligt och fruktigt.

Två varianter av Old Fashioned.

Elsa och Sanna visar hur du gör två cocktails med Jack Daniels Woodford Reserve som bas.

Fräsch drink på en av Sveriges mest sålda akvaviter.

Klassisk akvavit möter fräscha sommarsmaker.

Så beställer du ur folk o folks beställningssortiment.

Viggo visar hur du via folkofolk.se får tillgång till så många fler produkter än de som står på Systembolagets hylla.

Drinkar med Xanté.

Jonas och Sanna visar hur man gör två olika drinkar på Xanté.

Mixa en Screwdriver.

Apelsiner och vodka är vad du behöver. Niklas och Sanna visar hur du enkelt blandar ihop cocktailen Screwdriver.

Att tämja tanniner.

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Vad tänker Alexander Sjögren inför kock-VM?

Hur går tankarna inför Bocuse d'Or 2017?

Om madeirans storhetstid och vad man äter till.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Så väljer du vin till vilt.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia från O.P. Army visar hur man gör Pick me up Santa.

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Viggo springer Santa Run som julgran.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.