Att välja dryck till ostron | folk o folk

Att välja dryck till ostron

Det finns en rad olika klassiska drycker till ostron, från whisky till Champagne. Men är alla så bra kombinationer egentligen? 

Vår dryckesexpert Mats Clësson har tagit hjälp av några "goa gubbar" från Göteborg för att utröna vad som passar bäst.

Domaine de Terres Blanches Sancerre
Art.Nr: 71020 — 199,00 kr
Vitt vin

Domaine de Terres Blanches Sancerre

Systembolagsnummer: 71020

Den vinnande kombinationen i Mats ostronprovning! En torr och frisk Sancerre med ren och fräsch fruktighet med inslag av krusbär, fläder, citron och en elegant mineralitet i eftersmaken.

 

 

 

Domaine des Malandes Chablis, 750ml
Art.Nr: 72861 — 175,00 kr
Vitt vin

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

Systembolagsnummer: 72861

Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Vinet är torrt med hög syra och en frukt som kommer en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.

 

 

 

Grönstedts Champagne
Art.Nr: 77155 — 289,00 kr
Mousserande vin

Grönstedts Champagne

Systembolagsnummer: 77155

Med sin generösa fruktighet, torra karaktär och friska syra passar Grönstedts Champagne även till bakverk med extra syrlighet, frukt- och bärdesserter, krämiga ostar men även klassiska skaldjursrätter och ostron.

 

 

 

Rock Oyster
Art.Nr: 85067 — 501,00 kr
Whisky

Rock Oyster

Systembolagsnummer: 85067

En väldigt maritim whisky, gjord på en blandning av whiskysorter från Island of Jura, Islay, Arran och Orkney. Doften har inslag av söt torvrök och havssalt. Smaken är rökig med toner av söt honung, peppar och viss sälta. Eftersmaken är väldigt maritim och här känns även rökigheten, honungen och sältan.

Kategori

Mixa en Screwdriver.

Apelsiner och vodka är vad du behöver. Niklas och Sanna visar hur du enkelt blandar ihop cocktailen Screwdriver.

Att tämja tanniner.

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Vad tänker Alexander Sjögren inför kock-VM?

Hur går tankarna inför Bocuse d'Or 2017?

Om madeirans storhetstid och vad man äter till.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Så väljer du vin till vilt.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia från O.P. Army visar hur man gör Pick me up Santa.

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Viggo springer Santa Run som julgran.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Tips om fatlagrad sprit

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

Gustav från Jävligt Gott gör svamppaj med Bea Szenfeld.

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Så minutröker du lax.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Du vet väl vad glöggen heter?

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Blossa 1895 - mer än en glögg.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

En legendar i Bordeaux.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt