Bubbel på halvflaska – 5 bästa valen till nyår.

Visst skålar vi in det nya året med ett gott bubbel? Det måste inte vara champagne, men det måste vara gott! För dig som inte känner för att öppna en hel flaska till tolvslaget finns några riktigt trevliga småflaskor som alternativ - här listar vi några.

Bubbel till nyår 2023 - halvflaskor.

De flesta av oss tycker nog att bubbel hör nyår till. Sen finns det gott om goda mousserande viner som inte är champagne men ändå smakar väldigt gott, och som har en mer lättsmält prislapp.

Champagne och annat mousserande

Vid själva tolvslaget har ni kanske redan ätit och druckit gott och känner egentligen inte för att korka upp en helt flaska till? Kanske är ni bara två som firar och vill skåla? Då kanske en halvflaska passar bättre.

Idag finns ett stort utbud av viner på halvflaska, såväl vita som röda och mousserande. Även utbudet bland aluminiumburkar ökar stadigt (mycket smidigt om du ska fira tolvslaget utomhus). Tittar vi enbart på de mousserande vinerna finns det allt från vin som enbart går under benämningen "mousserande" till äkta champagne.

Här listar vi några alternativ på halvflaska som du med fördel kan korka upp inför tolvslaget på nyår.

Bubbel på halvflaska till nyår:

Crémant d'Alsace Brut Chardonnay

99,00 kr


En crémant från Alsace med ljust gul färg. Ett elegant och fruktigt mousserande vin med intensiv och frisk doft av citrus, grapefrukt, päron, gula äpplen och brioche. Strukturerad syra. Smak av både citrus, päron, nektarin och persika. Härlig mognad och fina bubblor.

Dopff Brut Cuvée Julien

90,00 kr


En klassisk Crémant från Alsace, med en generös och något blommig doft. Ett torrt, fylligt och elegant vin med delikata små bubblor. Perfekt till festliga tillfällen!

Louis Roederer Collection 245 NV

299,00 kr


En halvflaska är perfekt om ni bara är två, men ändå vill skåla i en god skumpa. Champagnen har en stor, fruktig och nyanserad doft med inslag av citrus, lätt brödighet och mineral. Elegant, fyllig, frisk och fruktig smak med citruston och ett avslut med energi och friskhet. Finns även på helflaska, 750 ml, för 559 kr.

André Clouet Grande Réserve

199,00 kr


André Clouet Grande Réserve har en fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin. Här på smidigt halvflaska, perfekt för två.

Och ett burktips:

Camp Sparkling Brut

39,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen - eller när som helst när man inte behöver en hel flaska! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.