Bubbel - tips på goda bubbel i olika prisklasser.

Visste du att det finns en dag tillägnat drycken ”bubbel”? Bubbeldagen firas runtom i världen den första lördagen i juni och självklart vill vi ta tillfället i akt att tipsa om några riktigt trevliga bubbel.

Bubbel - glas med mousserande vin

För enkelhetens skull listar vi bubblen i prisordning. Du hittar dem antingen på hyllan på Systembolaget det vill säga i det fasta sortimentet (fs), eller i Systembolagets beställningssortiment (bs).

Bubbel för 69-99 kr

Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

73,00 kr


Ett trevligt och mycket prisvärt bubbel som passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i anrättningen. Varför inte råraka med tångkaviar, crème fraîche, vattenkrasse och pressad citron.

Tulip Bouquet Cava Rosé - bubbel & bukett i ett

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

77,00 kr


Ett utmärkt bubbel som passar bra som sällskapsdryck och apertif, men även ypperligt till anrättningar på fisk eller ljust kött. Vi rekommenderar en sommarfräsch kycklingsallad med krutonger och hallonvinägrett.

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut

79,00 kr

99,00 kr


Trevligt rosa bubbel som passar utmärkt som aperitif till buffémat eller till rätter med skaldjur eller fågel. Vi rekommenderar bubblet till en fräsch caesarsallad med kyckling eller till ugnsbakad lax med sommarprimörer.

Abbazia Prosecco Extra Dry

Abbazia Prosecco Extra Dry

104,00 kr


Abbazia Prosecco är ett bubbel som passar såväl som aperitif och sällskapsdryck som till lättare anrättningar där det gärna får finnas lite sötma. Vi rekommenderar en sallad med bland annat färska räkor, krabba och vattenmelon.

True Colours Cava

True Colours Cava

109,00 kr


True Colours Cava är ett trevligt bubbel som passar bra som aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter samt till olika typer av varma och kalla förrätter. Vi rekommenderar True Colours till en klassisk toast skagen - en rätt som passar väldigt fint i sällskap med bubbel.

Ruby Frizz Prosecco Organic

Ruby Frizz Prosecco Organic

99,00 kr


Ruby Frizz är ett lite speciellt bubbel eftersom det står på hyllan för "vanliga" vita viner på Systembolaget. Det är en frizzante vilket betyder att det ligger mellan stilla och mousserande vin i karaktär. De fina, lätta bubblorna ger vinet en härlig fräschör. Servera som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

99,00 kr


Trevligt bubbel i form av en Crémant från Bordeaux. Utmärkt som sällskapsdryck eller till det dukade bordet. Väljs med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur eller grönsaker. Det får gärna finnas lite syrlighet i tillagningen eller i tillbehören. Vi rekommenderar filodegsrullar med fetaostfyllning och vitlöksdipp.

Bubbel för 100-119 kr

Zonin Prosecco 1821

Zonin Prosecco 1821

119,00 kr


Bubbel med trevlig doft av piggelin, honungsmelon och gröna äpplen. Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. God att avnjuta i sällskap med lättsamma fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas en viss förnimbar sötma.

Ruby Prosecco Rosé

Ruby Prosecco Rosé

79,00 kr

119,00 kr


Rosa bubbel med torr och frisk smak där du hittar toner av röda bär, persika och en krispig syra. Bubblet är framtaget i samarbete med Laila Bagge och passar utmärkt som sällskapsdryck, till rätter av ljust kött eller sallad. Vi rekommenderar fräscha spett med fetaost, melon och basilika till detta krispiga bubbel.

Bubbel för > 200 kr

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

369,00 kr


Bauchet Cuvée Signature Premier Cru är en välbalanserade champagne - utmärkt som aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna till eleganta fisk och skaldjursrätter. Vi rekommenderar exempelvis en lyxig löjromstoast.

Wongraven Champagne Brut

Wongraven Champagne Brut

399,00 kr

431,00 kr


Champagne är ett bubbel som passar till mycket i matväg och Wongravens Champagne är verkligen inget undantag! Fisk, skaldjur och kaviar förstås, men denna smakrika Blanc de Noir passar även till rätter med till exempel kyckling, svamp eller anka. Den passar faktiskt till det mesta!