Bubbel - tips på goda bubbel i olika prisklasser.

Visste du att det finns en dag tillägnat drycken ”bubbel”? Bubbeldagen firas runtom i världen den första lördagen i juni och självklart vill vi ta tillfället i akt att tipsa om några riktigt trevliga bubbel.

Bubbel - glas med mousserande vin

För enkelhetens skull listar vi bubblen i prisordning. Du hittar dem antingen på hyllan på Systembolaget det vill säga i det fasta sortimentet (fs), eller i Systembolagets beställningssortiment (bs).

Bubbel för 69-99 kr:

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.

Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

85,00 kr


Ett trevligt och mycket prisvärt bubbel som passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i anrättningen. Varför inte råraka med tångkaviar, crème fraîche, vattenkrasse och pressad citron.

Tulip Bouquet Cava Rosé - bubbel & bukett i ett

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

90,00 kr


Ett utmärkt bubbel som passar bra som sällskapsdryck och apertif, men även ypperligt till anrättningar på fisk eller ljust kött. Vi rekommenderar en sommarfräsch kycklingsallad med krutonger och hallonvinägrett.

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut

79,00 kr


Trevligt rosa bubbel som passar utmärkt som aperitif till buffémat eller till rätter med skaldjur eller fågel. Vi rekommenderar bubblet till en fräsch caesarsallad med kyckling eller till ugnsbakad lax med sommarprimörer.

Ruby Frizz Prosecco Organic

Ruby Frizz Prosecco Organic

69,00 kr

101,00 kr


Ruby Frizz är ett lite speciellt bubbel eftersom det står på hyllan för "vanliga" vita viner på Systembolaget. Det är en frizzante vilket betyder att det ligger mellan stilla och mousserande vin i karaktär. De fina, lätta bubblorna ger vinet en härlig fräschör. Servera som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

109,00 kr


Trevligt bubbel i form av en Crémant från Bordeaux. Utmärkt som sällskapsdryck eller till det dukade bordet. Väljs med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur eller grönsaker. Det får gärna finnas lite syrlighet i tillagningen eller i tillbehören. Vi rekommenderar filodegsrullar med fetaostfyllning och vitlöksdipp.

Bubbel för 100-119 kr

Abbazia Prosecco Extra Dry

Abbazia Prosecco Extra Dry

109,00 kr

116,00 kr


Abbazia Prosecco är ett bubbel som passar såväl som aperitif och sällskapsdryck som till lättare anrättningar där det gärna får finnas lite sötma. Vi rekommenderar en sallad med bland annat färska räkor, krabba och vattenmelon.

Zonin Prosecco 1821

Zonin Prosecco 1821

129,00 kr


Bubbel med trevlig doft av piggelin, honungsmelon och gröna äpplen. Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. God att avnjuta i sällskap med lättsamma fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas en viss förnimbar sötma.

Bubbel för > 200 kr

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

429,00 kr


Bauchet Cuvée Signature Premier Cru är en välbalanserade champagne - utmärkt som aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna till eleganta fisk och skaldjursrätter. Vi rekommenderar exempelvis en lyxig löjromstoast.

Wongraven Champagne Brut

Wongraven Champagne Brut

429,00 kr


Champagne är ett bubbel som passar till mycket i matväg och Wongravens Champagne är verkligen inget undantag! Fisk, skaldjur och kaviar förstås, men denna smakrika Blanc de Noir passar även till rätter med till exempel kyckling, svamp eller anka. Den passar faktiskt till det mesta!

Louis Roederer Brut Vintage 2015

Louis Roederer Brut Vintage 2015

799,00 kr


Härlig mousse med fina eleganta bubblor. Rik doft av röda vinbär, gula plommon, persika, hasselnötter, brioche mineral och kryddor. Koncentrerad, kraftfull och dynamisk smak med en rund fruktighet och välbalanserad syra och lång harmonisk eftersmak med ton av choklad.