Att välja vin till hamburgare.

Vi hjälper dig på traven om du önskar ett glas vin till hamburgaren, oavsett om det är kött, fisk, ost, eller vegetariska burgare som vilar mellan bröden.

Hamburgare med pommes och två glas vitt vin.

Hamburgaren har gjort ett segertåg över hela världen och även i Sverige. Här har den funnit sin plats både i hemmet, i grillkiosken, snabbmatskedjorna och alla typer av restauranger.

Den klassiska hamburgaren med nötkött

Det råder osäkerhet var man finner hamburgarens ursprung. Det kan möjligen vara östra Europa, men oavsett ursprung var det i USA som den utvecklats till var den är idag. När man ska välja vin till burgaren bör man ta hänsyn till om det är en enkel burgare eller om det är lyxigare variant som avnjuts under mer festliga förhållanden. Vid det senare känns det lämpligt att välja ett vin i en högre prisklass. Väl gärna ett rött vin som passar dina smakpreferenser. Dock bör man välja ett mjukt och fruktdrivet vin om det finns tydliga inslag av kryddhetta eller sötma.

CHILL OUT Shiraz California

80,00 kr


CHILL OUT Shiraz California har en stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där man finner inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.

Allesverloren Shiraz

129,00 kr


Allesverloren Shiraz har en stor doft med inslag av plommon, björnbär, skogshallon, svartpeppar, kryddor, tobak, lagerblad, kakao och fat. Elegant med mjuk tanninstruktur och välintegrerade fat. Lång, harmonisk eftersmak.

Vivir Sin Dormir

109,00 kr


Ett vin med stram, kryddig, fruktig smak och fatkaraktär. Inslag av choklad, mörka bär, lakrits, jordgubbar och rostat kaffe.

Zolo Black Malbec

299,00 kr


Detta argentinska vin har doft och smak av torkad, röd frukt såsom plommon och fikon med fina inslag av viol och små toner av mynta. Mjuka tanniner och lakritstoner i eftersmaken som är elegant och lång.

Vin till fisk- och skaldjursburgare

Här finner vi lämpliga beledsagare bland de vita och mousserande vinerna. Med mousserande viner framställda enligt den traditionella metoden får man en trevlig aromspegling mellan vinets brödighet och hamburgerbröden. Om burgaren är grillad eller friterad kan man med fördel välja viner som har nyanser från ekfatslagring.

Château Bonnet Blanc

109,00 kr


Fruktig, aromatisk doft med inslag av krusbär, gröna äpplen, svartvinbärsblad, blommor, päron, tropisk frukt, örter och citron. Aromerna kommer tillbaka i smaken, som är mycket frisk. Elegant, balanserat och ursprungstypiskt med en harmonisk eftersmak.

Georg Breuer Riesling Sauvage

149,00 kr


Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.

Laroche Bourgogne Réserve

145,00 kr


Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.

Dopff Brut Cuvée Julien

90,00 kr


En klassisk Crémant från Alsace, med en generös och något blommig doft. Ett torrt, fylligt och elegant vin med delikata små bubblor. Perfekt till festliga tillfällen!

Rotari Brut Riserva

139,00 kr


Italienskt bubbel med elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.

Hamburgare med halloumi eller annan grillost

På grund av sältan i osten behöver man ett vitt eller ett lätt rött vin med bra syra. Här finner ni några lämpliga aspiranter:

Lobita Loca

79,00 kr


Ett spanskt vin med aromatisk och ungdomlig smak med frisk syra och inslag av krusbär, svarta vinbärsblad, passionsfrukt, citrus och nässlor. Av druvorna sauvignon blanc och verdejo.

Coteaux Bourguignons Blanc

119,00 kr


Fruktig ungdomlig doft med inslag av blommor, päron och persika och en liten kryddig ton av hasselnötter. Smaken är ung och torr med välbalanserad syra och inslag av vita frukter och mineral.

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits. Finns även på halvflaska.

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

149,00 kr


I Tyskland kallas druvan pinot noir för spätburgunder. Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.

Vin till kycklingburgare

Kyckling har ett ljust kött och är en lättare råvara än nötkött. Om kycklingen är grillad eller friterad kan man med fördel välja viner som har en klädsam nyans av ek. Det går att välja lite smakrikare vita viner men även rosé och röda i en lättare stil.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Las Moras Reserve Chardonnay har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

AUSSIE Flamingo Blush Rosé

83,00 kr


AUSSIE Flamingo Blush Rosé har en bärig doft med inslag av jordgubbar, hallon, mogen persika och melon. Rosévinet är medelfylligt och friskt med en mycket bärig med trevlig eftersmak.

Bella de Día Garnacha

199,00 kr


I glaset ett fruktigt och rödbärigt vin med smak av hallon, jordgubbar, viol, färska örter och röda vinbär. Toppen till vegetariska rätter, till rätter av ljust kött, som fläsk eller kyckling eller till köttfärslimpan.

Beaujolais Villages Marc Dudet

129,00 kr

141,00 kr


Ett Beaujolaisvin som passar utmärkt till lättare rätter med kyckling och kalv eller smakrika vegetariska rätter. Smaken är nyanserad och bärig med tydligt inslag av blåbär, skogshallon och söta kryddor. Vinet har en livlig energi med mineraldriven eftersmak.

Vin till vegetariska burgare

Till den vegetariska eller veganska burgaren kan man välja både vita och upp till medelkraftiga röda viner. Här får ni fyra förslag som alla är ekologiska.

Pietra Di Pinot Grigio

99,00 kr


Torrt och friskt vitt vin med fin fruktighet och en krämig textur. Inslag av gula äpplen, päron, mogen citrus och färska örter.

Château Pech-Latt

165,00 kr


I smaken finns inslag av björnbär, svartvinbär, viol, plommon, lagerblad, rosmarin och blåbär. Här finns mycket smak och samtidigt en finstämd elegans som gör att vinet passar mycket bra till mat och särskilt till rätter av nöt- och lamm, men även till viltkött. Passar perfekt till både klassisk husmanskost och grillat.

Hacienda el Espino Garnacha Tintorera

89,00 kr


Ett vin av druvan garnacha tintorera, som även har färgat druvkött. Resultatet är intensivt och fylligt med smak av björnbär, plommon, vitpeppar och timjan. Allt inlindat i välbalanserade toner av rostade ekfat.