Nyhet

logo
Mindre socker
Champagne Saint-Réol Extra Brut NV

Årgång:

NV

Champagne Saint-Réol Extra Brut NV


479,00 kr

Systembolaget nr:

9358201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Saint-Réol Extra Brut är en champagne av distinkt kvalitet och karaktär. Den erbjuder en skimrande gyllene färg och en fin, krämig mousse. Doften är komplex och domineras av Pinot Noir, med subtila kryddiga inslag av svartpeppar och aromer av mogna hallon. Smaken är kraftfull med en välbalanserad struktur som avslutas med en uppfriskande ton av citrus.

Produktion

Denna champagne består av 81% pinot noir och 19% chardonnay från skördeåret 2013, där 40% utgörs av reservviner och 6,5% av skörde året.

Passar till

Som sällskapsdryck eller till olika fisk- och skaldjursanrättningar.

Label: SkaldjurFiskLabel: Ost

Kul att veta

Sedan grundandet 1962 har Saint-Réol vuxit från 58 till över 230 medlemmar som representerar några av regionens bästa vingårdar. Kooperativet skördar och vinifierar druvor uteslutande från Grand Cru-lägen, och säljer vidare vinerna till välrenommerade champagnehus som Dom Pérignon, Perrier-Jouët, Laurent-Perrier, Mumm, Deutz, Pol Roger m.fl. Fem procent av druvorna används till viner under namnet Saint-Réol; en produktion på 80-100 000 flaskor/år, med fokus på hög kvalitet snarare än volym. Medlemmarna i Saint-Réol uppmuntras att arbeta enligt HVE-metoder (Haute Valeur Environnementale), vilket innebär en hög miljömedvetenhet i vingårdsarbetet.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

9358201

Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Champagne - Champagne

Druva

Chardonnay, Pinot Noir