Prissänkt

logo
EkologiskVeganHållbart valEtiskMindre socker
3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc

Årgång:

2021

3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc

Sydafrika


89,00 kr

121,00 kr

Systembolaget nr:

2654

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc har en fräsch och fruktig doft med inslag av päron, honungsmelon, solmogen citron och färska örter. Smaken är torr, fruktig och frisk med toner av päron, honungsmelon, persika, bivax, örter och citron.

Produktion

Skörden sker för hand och druvorna sorterades noggrant i vingården. Druvorna krossas och får därefter vila svalt över natten innan det dras över till jästankar i stål. Musten får sedan jäsa med hjälp av den naturliga jästen och vilar därefter två månader tillsammans med jästfällningen. Druvorna kommer från den ekologiska vingården Langvlei i distriktet Paarl som ligger cirka 6 mil öster om Kapstaden och strax norr om staden Stellenbosch. I Paarl råder medelhavsliknande klimat med regniga vintrar och långa varma somrar. Där blåser mycket, vilket bidrar till att hålla mögel och röta på avstånd.

Passar till

Är likväl en utmärkt sällskapsdryck som en ypperlig beledsagare till maträtter av fisk skaldjur, grönsaker eller tamfågel. Det kan med fördel finnas syrlighet i tillbehör eller tillagningen och det blir en mycket trevlig aromspegling att använda färska örter . Varför inte örtbakade rödspättafiléer med vitvinsås och pressad mandelpotatis.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Vinet är ekologiskt och kommer i en lättare glasflaska, och är därför klassat som ett klimatsmart val. Det är också ett etiskt val genom certfieringen Fair for Life. Det finns globalt runt 35 000 hektar av druvan chenin blanc och det land som har de absolut största arealerna är Sydafrika. År 2020 fanns det 17 148 hektar (18% av den totala arealen) och druvan har länge varit en arbetshäst i den sydafrikanska vinnäringen. Den har inte bara använts till vita och mousserande viner utan även till starkvin och landets stora produktion av brandy. De senaste åren har vi sett en stark trend att göra mer och mer ambitiös och högklassig chenin blanc. Idag finns det många viner som utan problem kan ge de finaste ursprungen i Loire en mycket god match.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

2654

Volym

750 ml

Varumärke

3 Generations of Peace

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Sockerhalt

0,4 g/liter

Druva

Chenin Blanc

Lagring

Är utmärkt god att dricka nu, men kan även sparas något år om man så önskar.