Mindre socker
Locus Convergence Muscadet Sèvre & Maine

Årgång:

2019

Locus Convergence Muscadet Sèvre & Maine

Frankrike


149,00 kr

Systembolaget nr:

5201601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Locus Convergence Muscadet Sèvre & Maine har en nyanserad, fruktig och behaglig doft med inslag av citron, gula äpplen, melon , aprikos, och en lätt fläkt av nötter och kryddor. Smaken är fruktig och frisk med en viss förnimbar sälta´, samt fina toner av citron, gula äpplen, kryddor, mineral och ett lätt stråk av mandel.

Produktion

Vinet jäser i nedgrävda tankar där vinet sedan får vila med jästfällningen under cirka 8 månader.

Passar till

Som sällskapsdryck eller till olika fisk- och skaldjursanrättningar. Varför inte servera en smörstekt slätvarsfilé med gratinerat ostron, citronsmör och mandelpotatistoppar.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

De viktigaste appellationerna i regionen Pays Nantais är Muscadet och Muscadet-Sèvre-et-Maine, som båda producerar torra, lätta och friska viner. Muscadet-Sèvre-et-Maine står för tre fjärdedelar av produktionen och här görs också de bästa vinerna.Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur-Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen. Man driver även hotellverksamhet.Locus som betyder Plats på latin är det nya vineriet i området Muscadet Sèvre & Maine. Egendom görs endast vin av druvorna Folle Blanche och Melon de Bourgogne ( vars äldre namn är Muscadet) De unika etiketterna har formgetts av gatukonstnären Jordane Saget.Följande övriga egendomar tillhör företaget; Domaine Saget i Pouilly-sur-Loire, Domaine de Terre Blanches i Bué-en-Sancerres, Domaine de Grande Espérances i Touraine samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Man säljer även ett flertal Loireviner under etiketterna Guy Saget och La Perrière. Företaget drivs idag av Jean Louis Saget och hans söner Arnaud och Laurent.


13 poäng (=) Finstämd doft av tångvall, hav och brioche. Mild, ren smak med återhållen fruktsyra i en lätt, men lite smörig kropp med relativt kort eftersmak.

- Munskänken med Vinjournalen, Augusti 2021

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5201601

Volym

0,75 l

Varumärke

Saget La Perrier

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Druva

Melon de Bourgogne

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, och de flesta Muscadetviner drick unga. Men viner med lite ålder blir mycket intressanta och välsmakande. Så prova gärna att lagra ett par år.