Reine Pédauque Bourgogne Hautes Côte de Beaune Blanc

Årgång:

2021

Reine Pédauque Bourgogne Hautes Côte de Beaune Blanc

Frankrike


209,00 kr

Systembolaget nr:

7911801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Reine Pédauque Bourgogne Hautes Côte de Beaune Blanc har fina inslag av äpplen och gul melon, rostade fat och lätt nötiga toner i doften. Smaken är torr med bra balans mellan fruktighet och fat. Vinet har en fräsch syra med en elegant mineralitet i eftersmaken.

Produktion

Vinet har fått jäsa i fat av fransk ek, där de sedan lagras 12-14 månader. En försiktig omrörning av jästfällningen sker varje månad (Battonage) för att skapa ytterligare komplexitet till vinet.

Passar till

Till lätta och lite kraftigare fisk- och skaldjursrätter. Varför inte en halstrad gösfilé från Mälaren som serveras med grillad havskräfta och örtsmör.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Reine Pédauque och Domaine  Maurice Ecard ingår i La Maison du Francois Martenot som äger 315 ha vingårdar i Bourgogne och samarbetar med drygt 400 vinodlare i distriktet som förfogar över ytterligare 450 ha. Företaget är specialister på Grande Bourgogne och Crémant de Bourgogne. Reine Pédauque har sitt ursprung i den kända Parisrestaurangen La Rôtisserie de La Reine Pédauque som 1936 skapade en egen vinserie. Ägarna till restaurangen familjen André utvecklade verksamheten ytterligare då man 1949 byggde upp en vinfirma med säte i Beaune. Domaine Maurice Ecard består endast av premium appellationer och under detta namn samlas vinerna med en tydlig karaktär från sitt unika ursprung.


BRA KÖPSmakrik med drag av gula äpplen, örter och krydda. Lätt beska som kryper fram i avslutningen.

- Allt om Vin, December 2021

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7911801

Volym

750 ml

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Bourgogne

Druva

Chardonnay

Lagring

Utmärkt att dricka idag men kan även lagras några år under goda förhållanden.