Bästa bubblet till nyår

Bästa bubblet till nyår.

Snart är dagen kommen då vi eftertänksamt blickar tillbaks till året som varit och fulla med förhoppningar välkomnar det nya. Inget känns då mer naturligt än ett vackert flöjtglas med vin som brusar. Vi hjälper dig att hitta rätt!

Skålande champagneglas

Välkomna gärna gästerna med ett lite enklare mousserande vin. Vid ankomsten eller minglet är det inte vinet som skall spela huvudrollen utan det sociala umgänget. En försiktigare början ger också möjlighet att kunna stegra dryckesvalen genom hela nyårsmenyn.

 

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Systembolagsnummer: 77141

En riktigt bra början på kvällen. Det här är ett friskt och fräscht ekologiskt mousserande vin med en fruktighet som för tankarna till gröna äpplen och solmogna päron. Servera gärna vårt tilltugg som är speciellt framtaget för att passa extra bra till detta vin. Recept här

Naturligtvis skall det finnas genomtänkta dryckesval även till de som inte väljer att dricka alkohol. Det är dock ganska svårt att göra riktigt goda alkoholfria viner. Men här man verkligen prickat rätt:

Chill Out Sparkling White


Detta fruktiga och välbalanserade bubbel fyller hela munnen med en bukett av både persika, aprikos och solmogen citrus. Du hittar de rara flaskorna i välsorterade Ica-butiker.

Det är många som glömmer bort att använda mousserande viner som måltidsdryck. Det är mycket synd då du där definitivt hittar många ljuva föreningar. Så jag tycker att du på nyårskvällen ska välja en förrätt som är sprungen ur havet och öppna en riktigt god Champagne.

Laurent-Perrier La Cuvée 750ml

Systembolagsnummer: 78773

Dessvärre finns det inte tid att hinna få hem varor ur beställningssortiment till nyår, så tyvärr funkar inte något ur Laurent Perriers lockande sortiment. Men jag tycker ända att ni skall beställa en flaska av den nya La Cuvée för framtida bruk. För det nya året kommer ju att bjuda på ännu fler tillfällen för njutning och firande, eller hur?

Efter många timmar med god mat, matchande drycker och förhoppningsvis trevligt umgänge börjar det bli dags för tolvslaget. Många väljer då ett prisvärt mousserande i mer moderat prisklass. Det är en inte så dum tanke, en dyrbar Champagne kommer ofta bättre till sin rätt tidigare på kvällen då den får uppmärksamheten den förtjänar.

True Colours Cava

Systembolagsnummer: 78045

Ett perfekt bubbel för tolvslaget blir därför True Colours som är en välgjord spansk Cava där varje såld flaska bidrar med 5 kronor till Regnbågsfonden. När vi läppjar på vinet och bubblorna retsamt kittlar våra smaklökar kan vi önska att vår jord under 2018 skall bli ett år som vida överträffar 2017 vad det gäller ökad förståelse mellan människor, empati och samverkan. Frågan är ju också vad lilla jag kan göra för att det skall bli en bättre värld.

Vi önskar er alla en lyckad nyårsmiddag, ett Gott Nytt År, och ägna gärna de sista decemberdagarna till eftertanke, så att ni ger er själva ett nyårslöfte som inte bara gör gott utan även är både rimligt och genomförbart.

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available