Exklusiva Ruffino-viner i fina trälådor.

Nu lanserar Ruffino två attraktiva trälådor med exklusiva Ruffino-viner till ett mycket fördelaktigt pris - i en mycket begränsad upplaga.

Ruffino, tre vinflaskor och en exklusiv trälåda.

De perfekta kluckande klapparna

Exklusiva viner i attraktiva trälådor brukar vara mycket uppskattade presenter eller julklappar. Det gör inte saken sämre att prislappen är mycket fördelaktig. Lådan med Modus och Modus Primo kostar 800 kronor. Om du ska köpa flaskorna enskilda i beställningssortimentet får du betala 938 kronor (utan trälåda). I trälådan är det årgång 2019 av Modus, köper du vinet separat är det 2018. Båda årgångarna är mycket högt klassade i Toscana (4 i en 5-gradig skala).

Lådan med 3 stycken Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2014 kostar 900 kronor (300 kronor per flaska) och ska du köpa samma årgång separat finns den i magnumflaska för 669 kronor.

Modus och Modus Primo har själen i Toscana

Ruffino Modus är ett modernt italienskt vin, en så kallad ”Super-Tuscan”. Kompassrosen på vinets etikett symboliserar de sammanflätade delarna som utgör vinets själ – vinstockar, solen, jorden, livet, tiden, frukten, och vinet självt.

Vinet producerades första gången 1997, emellertid var det inte ett helt nytt vin. I över tio års tid hade vinmakarna på Ruffino experimenterat med odling av icke-traditionella druvsorter i den toskanska jorden. Några av de mest spännande resultaten erhölls med cabernet sauvignon och merlot. De blev därför basen i Modus-vinerna, tillsammans med områdets stolthet, druvan sangiovese.

Modus-viner från Ruffino med fin trälåda.
Två läckra Modus-viner från Ruffino i tjusig trälåda - en bra present kanske?

Några år senare lanserades det ännu mer prestigebetonade vinet Ruffino Modus Primo, där urvalet är mycket strikt och vinet lagras under 18 månader i nya fat (225 liter) av fransk ek.

Nu säljer vi en exklusiv trälåda med en flaska av varje sort. En ypperlig kluckande klapp till julen eller andra högtidsdagar. Den vackra trälådan innehåller en flaska Modus Toscana 2019 och en flaska Modus Primo Toscana 2018.

Chianti Classico-viner som åldrats med behag

Den välkända vinproducenten Ruffino har flera vinegendomar i Toscana och lanserade Riserva Ducale redan 1927. Ducale betyder "hertig" på italienska, och vinet har fått sitt namn för att hedra hertigen av Aosta som reste över Alperna för att prova Ruffinos viner som han hade hört så mycket om.

Han blev så pass imponerad att han år 1890 utsåg Ruffino till officiell hovleverantör till den italienska kungafamiljen. Detta har inte bara ärats i vinets namn utan hertigen är även avbildad på den ikoniska etiketten, som är en av de mest välkända etiketterna bland de italienska vinerna.

Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico x 3 med trälåda.
Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico x 3 med exklusiv trälåda.

20 år senare lanserades en prestige Riserva Ducale som fick beteckningen Oro, som betyder "guld" på italienska. Vinet Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2014 har klassificeringen Gran Selezione som är högst upp i Chianti Classicos kvalitetspyramid. Gran Selezione är endast runt cirka 10 procent av produktionen i Chianti Classico.

Obs! Priset är för en flaska och det är ett kollikrav. Det vill säga att man måste beställa 3 flaskor som då kommer i en vacker trälåda. Totalpriset för lådan blir 900 kronor.

Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico trälåda

349,00 kr


Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione 2014 har har en nyanserad doft med inslag av, solmogna körsbär, plommon, skogsbacke, valnötter, choklad och kanel. Smaken är nyanserad med toner av körsbär, kryddor, valnötter, tobak och svarta oliver.

Ruffino Cellar

Ruffino viinimaa