Snittar till cava - Halloumivåfflor med tre matiga toppings.
Recept på våriga snittar! Halloumivåfflor med 3 toppings: pepparrots- och färskoströra, avokado- och mangoröra med lax samt räkröra med chili och ingefära.
Läs mer »Vad ger man till den som redan har allt? Eller till den som inte vill ha nåt? Vi tipsar om en vacker flaska bubbel prydd med tulpaner. Bubbel och blomster i ett!
Vi känner alla igen dilemmat med blombuketten som gåbortpresent. Vilken typ av bukett skulle kunna fungera och tänk om de är allergiska mot nån särskild blomma? Vi tipsar om den perfekta lösningen där du varken behöver oroa dig för estetik eller eventuella pollenbesvär.
Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är en trevlig rosécava som är utmärkt som mingeldrink men även god att matcha med mat och tilltugg. Det finns med andra ord många tillfällen där denna cava kan komma till glädje.
90,00 kr
En fruktig cava med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple. Perfekt som sällskapsdryck eller till det dukade bordet. Passar utmärkt till ljusare kötträtter eller varför inte till Linnéas smarriga halloumivåfflor?
Finns på hyllan på alla Systemboleg.
Om du vill berätta lite mer om din gåbortpresent lägger du detta på minnet:
Bodegas Jaume Serra ligger vackert högst upp på en kulle med utsikt ner mot Medelhavet. Den är belägen i Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien inte så långt från Barcelona. Vinföretaget grundades 1934 av Don Jaume Serra Güel men låg då i orten Alella. 1984 togs beslut att flytta företaget till nuvarande ort och 1986 stod det nya vineriet klart och vingårdarna nyplanterade.
Vineriet är idag omgivet av 125 hektar vinodlingar och man odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. De vinvarumärken som produceras på egendomen är främst Jaume Serra och Viña del Mar och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedés och Catalunya.
Egendomen producerar även en betydande mängd cava och deras källare har kapacitet på 60 miljoner flaskor.
Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som tillverkas enligt den traditionella metoden och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana, och Cariñena.
Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen måste vinets lagras med jästfällningen i minst 9 månader
Recept på våriga snittar! Halloumivåfflor med 3 toppings: pepparrots- och färskoströra, avokado- och mangoröra med lax samt räkröra med chili och ingefära.
Läs mer »Banh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer »Bjud på klassiska munsbitar med Västerbottensost och en lyckad kväll har fått sin början!
Läs mer »Vi är ett tulpanälskande folk och köper flest tulpaner per person i världen. I år går trenden mot gula tulpaner. En av Sveriges största tulpanodlare berättar hur odlingen går till och tipsar om hur du får din bukett att hålla länge.
Läs mer »Fräscha krispiga tulpaner ger färg och ljus i vintermörkret. Ernst Kirchsteiger ger sin syn på hur tulpaner, glädje och inredning hänger ihop.
Läs mer »