Soppor - 10 goda och enkla recept.

Soppa är fantastiskt gott och en väldigt omväxlande rätt då du kan göra den på otroligt många sätt. Här listar vi 10 goda och helt olika recept på soppa med tillhörande vintips. 

Ett träbord med tre skålar med gul soppa och vitlöksbröd.

Här listar vi 10 goda och helt olika recept på soppa med tillhörande dryckestips.  Spara listan i dina bokmärken och ta fram när du behöver inspiration till middagen.

Det finns enkla soppor och det finns soppor som kräver lite mer. Du avgör själv var du vill lägga din ambitionsnivå. Att göra soppa är också roligt för att man kan testa med det mesta! Du behöver inte nödvändigtvis ett recept för att laga soppa - ta vad du har hemma och behöver använda.

De flesta grönsaker gör sig utmärkt i en soppa. Stek eller ugnrosta med lite lök och kryddor och mixa med buljong till en lagom konsistens och du är hemma!

Laga god soppa - enkelt!

Något som gör soppan lite extra lyxig är olika toppings eller tillägg som exempelvis räkor, bitar av torsk eller lax, kryddig köttfärs eller tortellini! Bara fantasin sätter gränser för hur du kan komponera ihop din soppa. En klick creme fraiche med några nypor rostade solrosfrön och några droppar chiliolja kan till exempel ta din trista tomatsoppa till helt nya höjder.

Här delar vi lite inspiration i form av tio läckra recept på soppa, med tillhörande vintips.

10 läckra recept på soppa: