Topplista recept 2020.

Nyfiken på vilka recept som gick hem under 2020? Här listar vi de tio mest besökta, självklart med en vinrekommendation i varje recept.

Kladdkaka utan socker

Är du nyfiken på vilken mat som tillagades under förra året? Här summerar vi de tio mest besökta recepten på folk o folk under 2020. Att det var en kladdkaka som vann känns väl ändå rimligt!

Skulle du vilja ha recept och vintips från oss varje vecka? Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev. Då får du även tillgång till prissänkta fynd och drycker som bara erbjuds våra trogna läsare.

Topplistan

#1 Vegansk kladdkaka utan socker.

Det mest besökta receptet på folk o folk 2020 är en smarriga kladdkaka där äggen ersätts med chiafrön och sötman kommer från dadlar.

#2 Poké Bowl med marinerad lax och srirachamajjo.

Poké bowl-trenden hänger i sig och ni verkar vara många som gillar att laga rätten hemma.

#3 Kyckling i ugn.

Enkel och tacksam vardagsmat som reder sig själv i ugnen. I det här receptet får kycklingen sällskap av vitlök, citron och timjan som tillsammans sprider ljuvliga dofter i köket.

#4 Krämig pasta med färsk svamp.

En krämig pasta går alltid hem! Det fjärde mest besökta receptet är en ljuvlig pastarätt med färsk svamp och soltorkade tomater. Servera gärna med ett glas chianti från Italien.

#5 Gräddig jägargryta.

På femte plats hittar vi en härlig gryta signerad Madeleine Landley. Här får skogssmaker samsas tillsammans med krossad potatis och rostad lök och i grytan passar i princip vilken svamp du vill.

#6 Krämig pasta med oxfilé.

En god oxfilépasta kan förgylla vilken dag som helst. Det är det flera som skriver under på. Det sjätte mest besökta receptet är nämligen just våran krämiga pasta med oxfilé och svamp. Mums!

#7 Veganska bananpannkakor.

Det här receptet är inte bara himmelskt gott utan även veganskt och utan tillsatt socker. Goda till frukost, mellanmål eller som kvällsfika. En bananpannkaka sitter aldrig fel!

#8 Pulled chicken.

Ett recept signerat Decenniets mästerkock, Catarina König hamnar på åttonde plats. Serveras med chipotlesås, en smarrig sallad med tomat och koriander och tortillas, guacamole och rostad majs.

#9 Melon- och getostspett.

Ett gott och enkelt tilltugg till prosecco och proseccodrinkar som många bjudit på under 2020.

#10 Fiskpaket med sparris och örtsmör på grillen (eller i ugnen).

Fiskpaket på grillen eller i ugnen är både enkelt och festligt. Rätten kan förberedas dagen innan och sen är det bara att tillaga paketen innan servering. Gott och lyxigt!