Bubbel och tulpanbukett i ett.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett mousserande rosévin i en vacker flaska som blir till en tulpanbukett när du vänder upp och ned på den.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

Brukar du fundera på om du ska ta med dig blommor eller en flaska vin när du är bortbjuden? Med Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé får du båda favoriterna i ett!

Cavan är fruktig med behagliga bubblor och kommer i en unikt designad flaska prydd med ett fång vackra tulpaner i vitt och rosa. Tanken är att givaren ska vända upp och ned på buteljen och vips har den förvandlats till en dekorativ blomsterbukett. 

– Tulpaner är omåttligt populära i Sverige och intresset för mousserande viner är stort. Därför är det extra roligt att Bodegas Jaume Serra har kombinerat dessa två favoriter. Flaskan är både dekorativ och fyndig samt känns festligare att ge bort än vanliga blommor. Dessutom smakar den gott, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager.

Storproducent av cava

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger inte långt ifrån Barcelona och är vackert belägen högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet. Vineriet omgärdas av 125 hektar vinodlingar där de odlar druvorna cabernet sauvignon, merlot, tempranillo och chardonnay. Deras främsta varumärke är Jaume Serra och Viña del Mar, och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedès och Catalunya. Prisbelönta Bodegas Jaume Serra är en av Spaniens största cavaproducenter och deras källare har kapacitet för 60 miljoner flaskor.

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som är framställt enligt den traditionella metoden. Det vill säga att, precis som med champagne, sker den andra jäsningen på flaska och lagras därefter på jästfällningen i minst 12 månader.

Rosécava och tulpanbukett

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett trevligt, mousserande rosévin. Doften är medelstor med inslag av röda bär, solmogna hallon, granatäpple, blommor och en fläkt av rostat bröd. Smaken är fruktig med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

90,00 kr


En utmärkt sällskapsdryck och apertif, men passar även ypperligt till anrättningar på fisk eller ljust kött.