​Säg det med rosor – Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut.

I denna blomstertid passar roscavan Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut perfekt som gå-bort-present.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

Den underbara blomstertid är här och vad passar då bättre än en uppfriskande cava med smak och doft av sommar. Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut är ett bubbel från Spanien med doft av solmogna citroner tillsammans med äpplen och päron. Dess vackra utsida med röda rosor kommer bokstavligt få alla tillställningar att blomstra nu i sommar.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut har en torr smak och här samsas citron och lime med aromer av äpplen. Den angenäma moussen fyller hela munnen. Cava har, liksom Champagne, jäst en andra gång på flaska vilket ger en komplexitet och härliga toner av rostat bröd både i näsa och mun.

Bodegas Jaume Serra som producerar Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut har sin hemvist i Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien, inte så långt från Barcelona. Platsen är vackert belägen högst upp på en kulle med fantastisk utsikt över Medelhavet. Drycken är gjord på de klassiska druvorna parellada, xarel-lo och macabeo som odlas främst i Spanien.

Blommor och bubbel i ett

Drycken kommer i en flaska beprydd med röda rosor, vilket inte bara gör den till en perfekt sommardryck, utan även till den perfekta gå-bort-presenten.

Här får gästen blommor och bubbel på samma gång. Dessutom är den ett vackert inslag till sommarbordets alla dukningar, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Bibendum.

Vinet passar utmärkt att avnjuta som det är, som aperitif eller sällskapsdryck. Till mat trivs det bra med lätta fisk- och skaldjursrätter såsom toast Skagen och råraka med rom, smetana och citron.

Drycken finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till alla butiker.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

90,00 kr


Doften har trevliga inslag av mogen citron, gula äpplen, päron och en ton av rostat bröd. Smaken är torr och frisk med behaglig mousse (kolsyra) och en trevlig smak av lime, citron, gula äpplen och en fläkt nötter och rostat bröd. 

Passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i anrättningen. Exempelvis råraka med forellrom, smetana, vattenkrasse och pressad citron.

Goda viner till sommaren.

Goda viner till sommaren.


Sill, grill och chill! Snart är det dags att kicka igång sommaren med midsommarfirande och dans runt midsommarstången. Vi har plockat fram några trevliga viner som passar utmärkt till sommarens dukade bord. Du hittar tipsen här nedanför. Glad sommar!

Läs mer »
Bodega Jaume Serra

Jaume Serra


Bodegas Jaume Serra ligger vackert högst upp på en kulle med utsikt ner mot medelhavet. Den är belägen i  Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien inte så långt från Barcelona.

Läs mer »