Blossas sortiment | folk o folk

Blossas sortiment

Blossa keyline
Blossa Glögg Alkoholfri
Art.Nr: 1968 — 33,00 kr
Glögg

Blossa Glögg Alkoholfri

Systembolagsnummer: 1968

Beskrivning
Fruktig doft med en ton av kardemumma. Söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.

Produktion
Vin från Sydeuropa avalkoholiseras varsamt och blandas sedan med druvmust och klassiska glöggkryddor, vilket ger en aromatisk och rik smak.

 

BLOSSA Blåbär Ingefära 2016 EKO 0%
Denna produkt är inte tillgänglig för privatpersoner
Alkoholfritt

BLOSSA Blåbär Ingefära 2016 EKO 0%


Beskrivning
Glöggen har en tydlig blåbärskaraktär i fin balans med de traditionella glöggkryddorna. Den pigga ingefäran bjuder på en diskret hetta i eftersmaken.

Rekommendation
Kan drickas som vanlig glögg eller som en fördrink; 2 cl glögg i ett champagneglas och fyll på med CHILL OUT Prosecco.

Kul att veta
Blossa Blåbär Ingefära 2016 är den första i raden av årliga alkoholfria Limited Editions. Glöggen är, varje år, smaksatt med nordiska frukter och bär och/eller klassiska julsmaker med en extra krydda. I år har vi inspirerats av den svenska skogen: smaken är blåbär och flaskan är en hyllning till en av våra äldsta hantverksformer: träkonsten.

Denna glögg hittar du i utvalda matbutiker

Blossa Lätt Vinglögg Röd
Art.Nr: inte tillgänglig — 30,00 kr
Glögg

Blossa Lätt Vinglögg Röd


Beskrivning
Kryddig doft med inslag av kardemumma, nejlika och pepparkaka. Söt, fyllig och kryddrik smak med rödvinskaraktär samt inslag av kardemumma och nejlika.

Produktion
Blossa Lättglögg görs av ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska glöggkryddor. Alkoholen är varsamt borttagen på ett sätt som bevarar smaken och aromen.

Blossa Lätt Vinglögg Vit
Art.Nr: inte tillgänglig — 30,00 kr
Glögg

Blossa Lätt Vinglögg Vit


Beskrivning
Kryddig och aromatisk doft med tydliga inslag av pomerans och andra citrusfrukter. Fyllig smak av pomerans, andra citrusfrukter och Blossa klassiska glöggkryddor.

Produktion
Blossa Lättglögg görs av ett fylligt, vitt vin som smaksätts med Blossas klassiska glöggkryddor. Alkoholen är varsamt borttagen på ett sätt som bevarar smaken och aromen.

Blossa Vinglögg
Art.Nr: 4000 — 79,00 kr
Glögg

Blossa Vinglögg

Systembolagsnummer: 4000

Beskrivning
Stor, generös och kryddig doft med inslag av kardemumma och kryddnejlika. Fyllig smak av julkryddor och russin med lång eftersmak. Ton av kardemumma och kryddnejlika.

Produktion
Blossa Vinglögg görs på ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska julkryddor.

Blossa Vinglögg BiB
Art.Nr: 96520 — 162,00 kr
Glögg

Blossa Vinglögg BiB

Systembolagsnummer: 96520

Beskrivning
Fyllig av julkryddor och russin med lång eftersmak. Ton av kardemumma och kryddnejlika. Stor, generös, kryddig med inslag av kardemumma och kryddnejlika.

Produktion
Blossa Vinglögg görs på ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska julkryddor.

Blossa Starkvinsglögg Röd
Art.Nr: 8505 — 89,00 kr
Glögg

Blossa Starkvinsglögg Röd

Systembolagsnummer: 8505

Beskrivning
Stor och generös doft av klassisk kryddning med inslag av pepparkaka och russin. Fyllig och kryddig smak med tydliga toner av russin, kardemumma och torkad frukt.

Produktion
Blossa Starkvinsglögg görs av ett mustigt rött vin samt ett starkvin som smaksatts med Blossas klassiska glöggkryddorna.

Blossa Starkvinsglögg Vit
Art.Nr: 96519 — 85,00 kr
Glögg

Blossa Starkvinsglögg Vit

Systembolagsnummer: 96519

Beskrivning
Doften är stor, frisk med en balanserad kryddighet, citrustoner och inslag av pomerans och kryddnejlika. Smaken är fyllig med frisk citruston, inslag av kardemumma och kryddnejlikor. Lång och kryddig eftersmak.

Produktion
Blossa Starkvinsglögg görs av ett vitt vin samt starkvin som smaksatts med Blossas klassiska glöggkryddorna.

Blossa Trestjärnig Guld
Art.Nr: 96517 — 91,00 kr
Glögg

Blossa Trestjärnig Guld

Systembolagsnummer: 96517

Beskrivning
Stor och eldig doft med inslag av russin och kryddnejlika. Smaken är fyllig, söt, eldig och kryddig med markerad cognacskaraktär och inslag av nötter och kryddnejlika.

Produktion
Blossa *** Guld spetsad med cognac har vi gjort av starkvin, glöggkryddor och finaste cognac. Det ger en torrare smak och stor doft med balanserad kryddton och markerad cognacskaraktär.

Blossa Trestjärnig Silver
Art.Nr: 96518 — 92,00 kr
Glögg

Blossa Trestjärnig Silver

Systembolagsnummer: 96518

Beskrivning
Stor och eldig doft med tydliga inslag av russin, kardemumma, torkade fikon och dadlar samt arrak. Fyllig smak med balanserad sötma och tydliga toner av russin, kardemumma, torkade fikon och dadlar samt inslag av arrak.

Produktion
Blossa *** Silver spetsad med rom har vi gjort av starkvin, glöggkryddor och finaste rom. Det ger en torrare, fylligare och mer eldig smak jämfört med traditionell glögg.

Blossa 16
Art.Nr: 80000 — 111,00 kr
Glögg

Blossa 16

Systembolagsnummer: 80000

Beskrivning
I kråkbäret har vi funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet. Blossa 16 är även kryddad med klassiska glöggkryddor.

Rekommendation
Blossa 16 passar utmärkt att dricka precis som den är. Men vill man dricka Blossa 16 i samband med att man äter något rekommenderar vi först och främst andra ibland bortglömda smaker från Norrland, exempelvis tilltugg med enbär och svamp, rökt kött och sötsaker med syrliga inslag. För den som vill gå hela vägen rekommenderas att göra glödkaka med enbär och svamp och klappgröt med söta tillbehör. Klassiska glöggtillbehör såsom lussebullar, russin och nötter passar också utmärkt, eller varför inte en bit hårdost med blåbärsmarmelad.

Blossa 1895
Art.Nr: 96003 — 132,00 kr
Glögg

Blossa 1895

Systembolagsnummer: 96003

Beskrivning
Blossa 1895 doftar torkad frukt, kakao, choklad, kaffe och nötter i en oemotståndlig kombination med speciellt utvalda glöggkryddor. Smaken är balanserad med en tydlig djup sötma från portvinet som avslutas med en klar kryddighet från nejlika och kardemumma.

Produktion
Blossa 1895 är baserad på ett kalkylblad med ingredienser från J.D. Grönstedts Vinhandel, daterat 1895. Då viner idag inte smakar som då receptet skrevs är glöggen en tolkning av det men innehåller samma viktiga element – kryddningen och starkvinstonerna – så det är små smakskillnader jämfört med originalreceptet., säger Åsa Orsvärn. Vinbasen består av tre olika viner: portvin, tarragonavin och muscatvin. Då lisbonvinet slutade att produceras någon gång under 1960-talet har det ersatts med ett likartat portvin. Kryddspriten har lagrats cirka en månad på ekfat från Cognac, glöggen har sedan mognadslagrats och till skillnad från modern glöggtillverkning har BLOSSA 1895 inte filtrerats, vilket innebär att fällning kan följa med vid tappning av glöggen.