Pomme Doublée Apple Spritz

Pomme Doublée Apple Spritz

Frankrike


117,00 kr

Systembolaget nr:

5769401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Pomme Doublée Apple Spritz har en intensiv och frisk fruktsmak med eleganta toner som kommer från ett urval av de bästa och mest smakrika äppelsorterna. De djupa bakre tonerna kommer från en pigg Calvados som balanserar upp det hela på ett snyggt sätt.

Produktion

Pomme Doublée är ett mousserande fruktvin gjort på äpplen.Det är en helt naturlig produkt, gjord på 100% färskpressade äpplen. Den innehåller varken tillsatta smakämnen, jäst eller extra socker. Äpplena är ett urval av de bästa och mest smakrika sorterna som växer i fruktträdgårdarna i Normandie i norra Frankrike.

Passar till

Att avnjuta som det är i ett champagneglas, eller med is och äppelskiva eller i olika cocktails. Kan även användas till en äppeldessert eller en inte allt för söt äppelkaka.

Desserter

Kul att veta

Père Magloire Calvados grundades av det familjeägda företaget Debrise Dulac 1821 och har fortfarande sitt säte i Pont l'Eveque i hjärtat av Calvados Pays d’Auge där merparten av de bästa äppelodlingarna finns. Företaget köper äpplen från 2000 odlare och idag tillhör företaget samma grupp som Boulard,Spirit France Group. Man är mycket stora och framgångsrika med Calvados, men producerar även cider och det mousserande äppelvinet Pomme Doublée

Produkttyp

Cider

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

8 %

Systembolaget nr

5769401

Volym

750 ml

Varumärke

Spirit France

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Lagring

Vinner inte på lagring.