Mindre socker
Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut

Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut


421,00 kr

Systembolaget nr:

5798701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut har en fint nyanserad doft med inslag av röda äpplen, kvitten, rostat bröd, torkad frukt samt en elegant fläkt av blommor och honung. Smaken är intensiv med ypperlig komplexitet och smaklängd, där man finner toner av både röda äpplen, torkade skogshallon, rostat bröd, nötter och mineralitet.

Produktion

Pinot Noir druvorna kommer från Champagne Bauchet egna vingårdar i Côte des Bar och Montagne de Reims. 20% av basvinet är äldre lagrade reservviner och efter den andra jäsningen på flaskan lagras vinet med jästfällningen minst 24 månader.

Passar till

Är utmärkt god att dricka som den är, men är också en mycket välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna till medelkraftiga och lite kraftigare fiskanrättningar samt till ljust kött och fågel.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Champagne Bauchet är ett familjeföretag som grundades 1920 och drivs idag av den 4:e och 5 generationen genom Robin och Florence. Champagnehuset med de urgrävda källarna är beläget i Bisseuil (Montagne de Reims). I genomsnitt har en vingårdsägare i Champagne 2,5 hektar, men Bauchet har 34 hektar fördelat både i Côte des Blancs, Montagne de Reims och i Côte des Bar. Champagne Bauchets görs helt och hållet från de egna vingårdarna och 250 000 flaskor välgjord champagne säljs varje år.


Champagne Bauchet levererar stort för prislappen

- Evas Vin och Mats, 2022-09-17


90 poäng (+)

En rund, rik och bussig champagne med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av persikor, äpple, vinteräpplen, blommor och mineraler. En cuvée på 100% Pinot Noir.

- Dina Viner 2023-01

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Systembolaget nr

5798701

Volym

0,75 l

Varumärke

Champagne Bauchet

Förslutning

Naturkork

Region

France - Champagne - Champagne

Sockerhalt

5,5 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Är utmärkt god att dricka att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.