Elegant och mineraligt men ändå charmigt vin med inslag av smultron, blodapelsin, brioche och vita blommor.
Produktion
Pinot Noir-druvorna och majoriteten av Chardonnay-druvorna genomgick en långsam, temperaturkontrollerad alkoholjäsning i rostrfia ståltankar vid ca 18 °C. 4 % av Chardonnay-druvorna jäste i utvalda franska ekfat för att ge extra komplexitet och struktur. Vinet fick lagras med sin jästfällning ca sex månader innan vinet blandades med reservvin och buteljerades för sin kolsyrejäsning. Därefter lagras vinet 33 månader i flaska på sin jästfällning.
Passar till
Perfekt till grillade skaldjur eller lättare och eleganta rätter av fågel.
Kul att veta
English Sparkling Wine är vinet på den högst ansedda kvalitetsnivån av mousserande viner från Storbritannien. För att uppnå denna nivå krävs att druvorna måste odlas i Storbritannien. Det finns även något som kallas British Sparkling Wine, men då kan druvorna vara odlade utanför Storbritannien.