Kein Name Riesling Brut

Kein Name Riesling Brut


109,00 kr

Systembolaget nr:

5309701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kein Name Riesling Brut har en inbjudande doft med inslag av gröna äpplen, Piel de Sapo melon, citrus och en fläkt av blommor och nybakt bröd. Smaken är frisk, torr med trevlig fruktighet samt klädsamma inslag av melon, lime, grapefrukt och nektarin.

Produktion

Kein Name Riesling Brut är baserat på Tysklands stora kvalitetsdruva Riesling. Druvorna som skördas varsamt kommer från utvalda vingårdar inom den tyska vinregionen Pfalz. Bubblorna skapas genom den traditionella metoden ( som i Champagne) där den andra jäsningen genomförs i flaskan. Vinet lagras sedan minst 9 månader med jästfällningen.

Passar till

En utmärkt sällskapsdryck eller som aperitif innan den goda maten. Låt gärna även detta fräscha mousserande vin följa med genom måltiden till lätta anrättningar på fisk eller skaldjur.

Label: SkaldjurFiskPastaLabel: Ost

Kul att veta

Kein Name är ett intressant vinvarumärke som är framtaget av Anora. Vinerna är alltid druvspecifika och skall komma från ett svalare klimat som ger både fräschör och nyansrikedom. Smakprofilen skall alltid spegla druvans karaktär och vara torra, friska, fräscha och fruktiga i stilen, samtidigt som de är mjuka och balanserade. Sedan tidigare har det funnits tre viner i familjen på den svenska marknaden Kein Name Grüner Veltliner och Kein Name Zweigelt Rosé Trocken från Österrike och Kein Name Rheinhessen Riesling Trocken från Tyskland. Kein Name betyder "utan namn" på tyska och framöver kan vinintresserade konsumenter se fram emot ytterligare vinlanseringar som alla heter "utan namn" på det lokala språket.Genom att Anora äger varumärket är det inte knutet till en specifik producent utan vi kan helt och hållet fokusera på att hitta de godaste vinerna till de mest fördelaktiga priserna. Det sätter också press på vinproducenterna att hela tiden upprätthålla och leverera kvalitet. Vinerna utan namn ska ge mersmak och vara utmärkta som sällskapsdryck, samtidigt som de ska ha en självklar plats vid det dukade bordet. Kein Name Riesling Brut är framtaget i samarbete med producenten Schloss Wachenheim som är en framstående producent av tyska mousserande viner (sekt)

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

5309701

Volym

750 ml

Varumärke

Kein Name

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Druva

Riesling

Lagring

Ett vin som är utmärkt gott att avnjuta nu. Kan sparas något år men vinner inte nämnbart på lagring.