En sofistikerad pärla med fruktig koncentration, stilfull struktur och delikata bubblor som vackert integreras i vinet. Doften har inslag av citrus, vita blommor, rostat bröd, örter och lite rökig mineral samt en elegant och välbalanserad fatkaraktär. Lång frisk eftersmak.
Produktion
Basvinet har jäst och lagrats i kastanjbarriquer på sin egen jästfällning i ca 6 månader. Den andra jäsningen sker på flaska och i kontakt med naturlig kork som förslutning. Flaskan läggs horisontellt i "rima" i ca 60 månader. Därefter påbörjas processen med manuell degorgering och förslutning med en ny, andra kork.
Man skördar druvorna för hand i 20kg-korgar. 2016 var en varm och torr årgång men som gav druvor av hög kvalitet.
Druvor: xarel-lo 45%, macabeu 35%, parellada 20%
Passar till
Serveras kyld vid 8-14°C och passar utmärkt som aperitif samt till rätter av fisk och skaldjur, exempelvis en saffransdoftande paella med grillade skaldjur.