True Colours Cava

True Colours Cava


111,00 kr

Systembolaget nr:

7804501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

Produktion

Cava är en beteckning för ett spanskt vin enligt den traditionella metoden, det vill säga den andra jäsningen på flaska och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana, och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen måste vinets lagras med jästfällningen i minst 9 månader, men vad det gäller True Colours har den lagrats minst 14 månader.Vinet är en Brut och har en restsötma på 9 gram/liter. Vinet har valts ut efter en omfattande urvalsprocess och vinet kommer från producenten Sumarocca.

Passar till

En Cava som passar bra som aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter samt till olika typer av varma och kalla förrätter. Varför inte en klassisk toast skagen? En rätt som passar väldigt fint med mousserande vin.

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

1 kr av varje såld flaska doneras till Insamlingsstiftelsen Regnbågsfonden. Insamlingsstiftelsen Regnbågsfonden skapades av Jonas Gardell, Jon Voss och Arto Winter och ska i egen regi eller i samverkan med annan direkt eller indirekt med pengar hjälpa HBTQ-organisationer såväl som enskilda HBTQ-personer i världen.I maj 2018 fick True Colours Cava en bronsmedalj och 86 poäng i den internationella vintidningen Decanters World Wine Award.


87 poäng (++)Ett ungt, friskt mousserande vin med ren, elegant frukt, bra balans, bra syra, trevlig fruktsötma och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, blommor och mineraler

- Dina Viner, december 2021

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

7804501

Volym

0,75 l

Varumärke

True Colours

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Penedès - Penedès

Sockerhalt

12 g/liter

Druva

Parellada, Macabeo, Chardonnay, Xarel Lo

Lagring

Vinner inte på lagring.